Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі дівчата найсильніші в україні!

Кобеляцькі дівчата найсильніші в україні!
19–22 березня в м.Одеса в спортивному комплексі СКА «Одеса» проходив Чемпіонат України з боротьби на руках серед юнаків, юніорів та дівчат. Близько 600 найсильніших рукоборців з усіх куточків нашої країни прибули на змагання. До складу збірної Полтавської області потрапили 12 рукоборців Кобеляцького району. Після офіційного зважування та реєстрації учасників була екскурсія по Одесі, до моря і на Дерибасовській дійсно світило сонце, яке виблискувало і наступного дня, але вже на медалях наших кобеляцьких рукоборців.
Наймолодша учасниця чемпіонату України 12 річна жителька с.Підгори Марина Шуліка, учениця Кобеляцької ЗОШ № 3, не давши жодного шансу своїм титулованим суперницям впевнено завоювала золоті медалі на ліву і праву руки у ваговій категорії до 45 кг і виконала норматив кандидата в майстри спорту України. У цій же ваговій категорії ще одна наша юна рукоборчиня Вікторія Парагіна, учениця ЗОШ № 2, змогла завоювати бронзу в боротьбі на правій руці.
Маринка Левченко, студентка Полтавського технічного університету, у ваговій до 50 кг технічно розібравшись із суперницями у фіналі зустрілась із чинною чемпіонкою Європи Світланою Харипончук і в досить напруженому суперфіналі здобула перемогу, завоювавши золото на ліву і паву руки. До речі суперфінальний поєдинок за участі Маринки Левченко був визнаний одним з найкращих на чемпіонаті.
Малько Марина, учениця Кобеляцького Аграрного ліцею, здобувши срібло на ліву руку, не залишила суперницям шансів в боротьбі на правих руках і виборола золото чемпіонату.
Лідія Дрига, учениця Кобеляцького Аграрного ліцею в напруженій боротьбі здобула срібло чемпіонату в боротьбі на лівих руках і виконала норматив кандидата в майстри спорту України, але отримавши травму не змогла довести своє лідерство в боротьбі на правих руках.
Бронзу чемпіонату завоювала учениця Кобеляцького Аграрного ліцею Оксана Мандибура.
Студент Полтавського технічного університету кобелячанин Олег Дудко став чемпіоном в боротьбі на правих руках та виборов срібло на лівих руках. Жителька смт. Білики Ніна Петренко посіла 5 місце на праву і 7 на ліву руки. Ігор Любавін став сьомим на праву і 14 на ліву.
Олександр Омельченко став 10 на праву і 13 на ліву. Іван Назарько 19 на праву і 22 на ліву. Гарік Матевосян 6 на праву і 5 на ліву.
Потрібно наголосити на тому, що тренуючись в звичайному спортивному залі Кобеляцького Аграрного ліцею без спеціальних тренажерів на саморобних столах для боротьби і один раз на тиждень в тренажерному залі спорткомплексу «Іскра» (у тренера Полтавської ОДЮСШ «Колос» Письмака Артема), наші хлопці та дівчата завоювали не лише медалі чемпіонату України, а й повагу суддів, організаторів змагань та спортсменів з усіх куточків України, які тренуються у великих спорткомплексах мегаполісів. Десятки фото-, відеокамер були прикуті до облич наших кобеляцьких дівчат, інтерв’ю регіональним телеканалам, дружні фото. Сильні та ще й вродливі. Тепер на наших чемпіонів та чемпіонок чекає Чемпіонат Європи з армспорту, що проходитиме 10–15 травня в м.Кемер (Туреччина). Запрошуємо спонсорів до співпраці з приводу відрядження, забезпечення спортивною формою юних спортсменів на чемпіонат Європи.
Р. S. Запам’яталися слова з розмови двох спортсменок з Криму та Дніпропертовська почуті після фінальної перемоги наймолодшої учасниці чемпіонату Марини Шуліки: (переведено на українську) — Так зрозуміло чому вона чемпіонка, ти бачила у неї напис на футболці — «Всеукраїнський турнір з гирьового спорту ім. М. А. Касьяна…»

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2011, 16:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації