Вхід | Реєстрація

Новосанжарських бабусь грабували харківські цигани

Минулого тижня працівниками Новосанжарського райвідділу міліції була затримана група циган, які «гастролювали» Полтавщиною та скоювали злочини у різних районах області
Спочатку до новосанжарських правоохоронців із заявою звернулась 77-річна жителька села Лелюхівка. Вона повідомила, що серед білого дня у неї з будинку викрали 450 гривень. Того ж дня надійшло повідомлення від 82-річної жительки Варварівки. У старенької викрали 300 гривень, відкладені з останньої пенсії.
Коли оперативна група побувала на місцях скоєння крадіжок у обох селах, то незабаром було встановлено, що обидві крадіжки скоїла група осіб циганської національності. Усі вони — жителі одного з сіл Харківської області, а у наш район приїхали, щоб «заробити» грошей на довірливих жителях. Це спритним ромам майже вдалося.
Після затримання циган, правоохоронці відтворили картини скоєння злочинів. Так, у Лелюхівці роми скористались відсутністю господарки, яка на кілька хвилин пішла до сусідки. Цигани швидко зайшли у двір, звідти — до будинку, у якому після нетривалих пошуків знайшли 450 гривень. Окрім грошей, крадії прихопили із собою чотири десятки яєць та деякий кухонний інвентар. Коли роми виходили з двору, то лоб в лоб зіткнулися із господаркою. Але нітрохи не знітилися, сіли до автомобіля і поїхали далі. Наступною їх зупинкою було село Варварівка. Тут зловмисники просто зайшли у будинок до старенької і, відволікаючи її розмовою, спробували дізнатися, де господиня ховає гроші. Бабуся залишки від отриманої пенсії тримала під рукою — у кишені фартуха. Зрозумівши це, цигани просто вихопили у неї 300 гривень і швидко накивали п’ятами. Але невдовзі після скоєння злочину були затримані правоохоронцями на території Новосанжарського району. Наразі усі затримані цигани перебувають під вартою, проти них порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України «Грабіж з проникненням». Усі викрадені гроші та особисті речі повернуті власницям.

***

25-го березня до райвідділу надійшло повідомлення від 22-річної жительки села Пологи. Вона пояснила, що вночі хтось невідомий заліз до сараю, розташованого на подвір’ї, та викрав залізну драбину і шістьох курей. Працівники міліції перевірили цю інформацію і за деякий час зуміли вийти на слід крадія. Незабаром вони затримали 27-річного жителя села Мала Перещепина, раніше вже засудженого за крадіжки. Чоловік пояснив, що близько 21-ї години прийшов на подвір’я потерпілої, зірвав замок із сараю та проник досередини. У сараї чоловік натрапив на важку залізну драбину. Вирішивши не обмежуватись металевим виробом, крадій тут-таки зловив ще й шістьох курей, яких пізніше планував вигідно продати. Але замість грошей чоловік може отримати строк — вирішується питання про порушення проти нього кримінальної справи за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2011, 08:21 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації