Вхід | Реєстрація

Загинули за власним бажанням

Загинули за власним бажанням
Цього тижня Кременчук сколихнули одразу три самогубства. Двоє чоловіків та жінка вирішили звести рахунки з життям.
25 березня на Молодіжному 86-річна пенсіонерка стрибнула з 4-го поверху. За словами міліціонерів, це не перша її спроба звести рахунки з життям. Жінка і раніше тікала з дому та намагалася накласти на себе руки. Відомо, що бабуся не була самотньою.
Вже наступного дня вкоротив собі віку 74-річний пенсіонер. Кажуть, це була вже не перша його спроба. На жаль, цього разу врятувати чоловіка не вдалося. Мабуть, щоб убезпечити себе від свідків, він пішов до парку «Ювілейний» і повісився на дереві неподалік мосту.
А 27 березня 36-річний чоловік стрибнув з мосту у воду. Свідки трагедії одразу зателефонували рятувальникам, але врятувати чоловіка не вдалося. За словами очевидців, впавши у річку, він спробував плисти, але з часом припинив рухатися. Лікарі говорять, що, ймовірно, смерть настала внаслідок удару об воду. За словами прес-офіцера міськуправління міліції Т. Романчук, наважившись на такий страшний крок, чоловік зателефонував матері, сказав: «Пробачте за все», і вимкнув мобільник.
У міліції говорять, що між­сезоння завжди багате на подібні негативні прояви. Осінь-зима, зима-весна – благодатний час для самогубців та людей із нестабільною психікою. Психологи зазначають, що на декого, крім міжсезонної депресії, впливає і рух небесних тіл. Вони викликають нервові стани, впливають на судини, люди не можуть контролювати себе, тому і трапляються такі невиправні речі. (О. Ускова)

Чоловіки слабші
Минулий рік у Кременчуці теж ознаменувався чималою кількістю самогубств. Частіше рахунки з життям воліють звести чоловіки. Чим це обумовлено, пояснює практичний психолог Вікторія Харченко:
— Жінки можуть поділитися своїми переживаннями, поплакатися, поговорити з кимось про свої проблеми. Вони частіше ходять на якісь тренінги, на йогу або в інші спортивні секції, де одержують емоційну розрядку. Чоловіки ж здебільшого тримають все у собі. Проте горе та роздратування нікуди не зникають. Вони сидять всередині й колись можуть вилитись у стан афекту, в якому може статись і самогубство. Щоб отримати розрядку, чоловікам необхідно займатися спортом, зокрема східними єдиноборствами, де увагу приділяють диханню. Але часто сильна половина людства, на жаль, знаходить розраду в алкоголі.

Автор: www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2011, 12:40 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації