Вхід | Реєстрація

«Вони збоченці! На хлопців і корів кидаються…»

«Вони збоченці! На хлопців і корів кидаються…»
Жителі села Шевченки вимагають від правоохоронців затримати двох своїх односельців, звинувачуваних у скоєнні злочину.
У невеличкому приміщенні сільського клубу того дня було буквально «ніде яблуку впасти». Близько сотні жителів невеликого села прийшли 24 березня на сходку, на якій мала відбутися зустріч із керівниками Кобеляцької міліції і прокуратури. «Нічого собі, я думав у нас і людей скільки немає», — вигукнув чоловік похилого віку, побачивши таку кількість односельців.
Відкрив зібрання сільський голова Олександр Калантиря. Він ще й надав слово для інформування начальнику Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Сергію Терелі. Сергій Миколайович повідомив, що всім трьом чоловікам, які кілька днів тому катували і підпалили молоду жінку, пред’явлені звинувачення за статтею 122 Кримінального кодексу України. Після цього одного із них взяли під варту, а двох інших обмежили підпискою про невиїзд. Зараз правоохоронці очікують результатів експертизи, котрі мають підтвердити факт зґвалтування жінки або навпаки — заперечити його.
Люди одразу почали запитувати, чому не взяли під варту двох інших учасників кримінального інциденту. Сергій Терела відповів, що такого заходу не передбачає стаття, за якою чоловікам пред’явлене звинувачення.
Це повідомлення викликало в залі неабияке незадоволення. Одна із жінок почала розповідати: «Та вони ж нелюди! Я літом гнала корову, бачу — він хлопця з нашого села роздів і сам голий на ньому сидить. Я кажу: «Шо ж ти робиш!» А він: «Йди, бабо, звідси, бо й корову твою в…у».
Із залу почали кричати: «Вони збоченці! Понакурюються коноплі і на хлопців і корів кидаються!» Та ж жінка розповіла, що за названі нею дії односельця покарали штрафом у 51 гривню. І резюмувала: «Як скутер незареєстрований, то ДАІ одразу 250 гривень впаяє. А як над людьми знущаються, то п’ятдесят одна гривня і все».
Сергій Терела і присутня на зустрічі перший заступник прокурора Кобеляцького району Юлія Слаута запевняли і гарантували селянам, що їх односельці отримають реальні терміни покарання. Тобто, не відбудуться умовними строками.
Крім обговорення злочину, який стався в їх селі, шевченківці пред’явили дуже багато претензій до роботи свого дільничного інспектора міліції.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2011, 15:44 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації