Вхід | Реєстрація

В Лубнах стартувала громадська ініціатива «Зустрінь весну - чистим містом»

2 квітня в Лубнах стартувала акція з громадського прибирання, котру ініціювали молодіжні активісти, вирішивши, що не можуть стояти осторонь стану міста. За задумом організаторів, ініціатива " Зустрінь весну - чистим містом " буде масштабною та амбіційною. Адже спільно, об'єднаним фронтом, працюють ініціативні групи молоді, активісти волонтерського руху, підприємці та представники громадських організацій. «Намір – залучити до акції якомога більше учасників, представників влади та комунальних служб! І - разом привести Лубни до ладу», - говорить Олександр Чепур, голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ». А Сергій Корнієнко, голова міської громадської організації «Лубенська федерація пауерліфтингу» зазначив, що акція – не показово-одноденна, а триватиме місяць, офіційно стартуючи 2 квітня, адже попередні "дослідження" показали: не можна за один день привести до ладу місця, до яких не доходили руки протягом років. Організатори акції сподіваються що до прибирання залучиться максимальна кількість людей – як волонтерських команд, котрі організовано працюватимуть у парках, скверах, так і небайдужих лубенців. Концепція акції зрозуміла у відповідях на прості питання. Метою кампанії є привертання уваги суспільства до актуальних проблем міста, посилення впливу людей на суспільні процеси в міській громаді та залучення громадян до їх вирішення. В рамках громадської ініціативи: прибирання певних територій в місті на громадських засадах;обговорення після заходу проблем даного регіону міста та вільне спілкування за чаєм; надання громадянам інформації щодо правильного оформлення запитів, звернень та іншої важливої інформації. Учасниками ініціативи є ряд незалежних громадських організацій, які захищають права людини, вирішують проблеми місцевого самоврядування, дбають про довкілля та здоров’я, допомагають молоді. Організатори, звісно, очікують на добровольців, котрі долучаться до груп з масового прибирання на визначених локаціях. Та водночас передовсім закликають всіх мешканців міста приєднатися до Всеукраїнської акції прибирання 16 квітня і вийти у свої подвір'я для благоустрою - облаштувати відпочинкові та зелені зони, пофарбувати лавиці та гойдалки, побілити дерева, попрацювати на квітниках. Адже лише разом ми можемо зробити наше місто справді чистим і комфортним! І тільки таким місто Лубни має шанси розвиватися!

Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2011, 09:33 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації