Вхід | Реєстрація

Іван ПАНАСЕНКО стурбований позицією Полтавської облради, яка обмежила фінансування саджання лісів

Іван ПАНАСЕНКО стурбований позицією Полтавської облради, яка обмежила фінансування саджання лісів
Депутат Полтавської обласної ради від Української народної партії Іван ПАНАСЕНКО стурбований позицією колег-депутатів, які при розподілі коштів фонду охорони навколишнього природного середовища не погодилися виділити 363 тисячі гривень на саджання лісів на території екологічно неблагополучного Кременчуцького району.
Депутат наголосив, що кременчужани не просили повністю фінансувати цю важливу справу з обласного фонду: «У нас є програма, є документація, є фінансування із сільських і районного бюджету – попросили в обласної ради кошти, яких не вистачає».
Із 22 млн. 430 тис. гривень профільна комісія спочатку планувала виділити на кременчуцькі ліси лише 50 тисяч. Після кількох виступів Івана ПАНАСЕНКА на засіданні комісії колеги пообіцяли виділити 180 тисяч, але на сесії ця сума зменшилася до 150 тисяч.
Збільшення кількості зелених насаджень на території району є вкрай необхідним, переконаний представник УНП, адже «район на своєму тілі несе два міста обласного значення – Кременчук і Комсомольськ, промисловий потенціал яких надзвичайно потужний, і 70% шкідливих викидів області припадає на цей регіон».
Коли Іван ПАНАСЕНКО працював головою Кременчуцької райдержадміністрації, у районі була напрацьована програма заліснення до 2012 року. За 5 років площа лісів збільшилася з 9% загальної території району до 14%, було посаджено близько півтори тисячі гектарів лісу.
«Ліс посадити – це непроста річ, – ділиться депутат. – Потрібно плекати кожне деревце, оберігати від шкідників, бур’янів, хвороб. Сьогодні дерева, які саджали в перший рік, уже в мій зріст і вищі».
Ставлення ж облради до цієї проблеми І.ПАНАСЕНКО пояснює несамостійністю багатьох депутатів при прийнятті рішень: «В обласній раді знову, як у кращі часи розвинутого соціалізму, – повний одобрямс».

Автор: Настя ТОПОЛЯ, прес-служба УНП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2011, 10:20 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації