Вхід | Реєстрація

На Миколая солодощі, на Новий рік - ноутбуки

Найближче свято, на яке слухняні діти отримають подарунки, - день Святого Миколая. Малеча з нетерпінням чекає 19 грудня, щоб отримати сюрприз за те, що цілий рік вона була слухняною і хорошою. Але з часом традиції трохи змінилися. Якщо раніше батьки обмежувалися тільки солодощами, які підкладали у капці своїм чадам, то тепер малеча вже заздалегідь замовляє собі подарунки. - Моя донька, як і всі діти, з нетерпінням чекає зимових свят. І вже зараз починає натякати, що саме хоче отримати у подарунок, - розповідає продавець магазину дитячих іграшок Людмила.
- Вона вже давно придивилася ляльку за 250 гривень, тож ми на неї відкладаємо гроші і на Миколая вона обов'язково знайде її під подушкою.

Серед побажань малюків лідирують іграшки, мобільні телефони та ігрові приставки.
- Останнім часом меншою популярністю користуються м'які іграшки, - говорить Людмила, - Здебільшого дівчата хочуть мати ляльок - героїнь мультфільму "Братс" та різних аналогів ляльок Барбі. Також купують аксесуари до них - будиночки, одяг та різні прикраси. Хлопців же більше цікавлять машинки на радіоуправлінні та різноманітні конструктори.
На сьогодні ціни на іграшки дуже часто кусаються. Наприклад, конструктор за 300-400 гривень не кожному по кишені. Не кажучи вже про ігрові приставки, які в середньому коштують від 1500 гривень.
- На святого Миколая рідко купують подарунки. Адже іграшки дорогі, а попереду ще й новорічні свята.

Через брак грошей батьки обмежуються чисто символічними подарунками:
- Я вже другий рік поспіль не можу дозволити собі купити для дитини нормальний подарунок на Миколая, - говорить кременчужанка Олена, - лише кіндер-сюрприз та ще щось смачненьке. А от на Новий рік уже дарую хороший подарунок.
Розуміючи ситуацію, багато магазинів та просто приватних підприємців завезли до міста порівняно дешеві сувеніри і подарунки - невеличкі м'які іграшки - від 10 гривень, машинки - від семи гривень та пазли - від чотирьох гривень.
У магазинах техніки також готуються до новорічних свят. За словами продавця комп'ютерної техніки Дмитра, багато батьків приурочують до новорічних свят покупку техніки своїм дітям.
- Вони, так би мовити, поєднують необхідне з приємним, - говорить хлопець. - Минулого року добре йшли ноутбуки, мобільні телефони, різні прилади для комп'ютерних ігор. Що буде цього року прогнозувати складно, адже діти завжди хочуть мати якісь новинки, а от чи вистачить у батьків грошей на це - невідомо.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2009, 18:06 | Полтава | Суспільство
1. Аня / 7 грудня 2014, 11:12
подарунок для батькiв на Миколая
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації