Вхід | Реєстрація

На Пирятинщині стартував двомісячник чистоти

На Пирятинщині стартував двомісячник чистоти
Доброю традицією на Пирятинщині стало щорічне проведення заходів із благоустрою, чистоти та озеленення. Про те, що потрібно зробити в районі у ході проведення двомісячника, що стартував днями, говорили на колегії райдержадміністрації минулої п’ятниці.
Заступник голови райдержадміністрації Юрій Митропан наголошував увагу присутніх на засіданні керівників підприємств, сільських голів на першочергових завданнях, які потрібно вирішувати, не гаючи часу:
— Деякі господарі територій, не чекаючи офіційного початку двомісячника, уже почали наводити лад на прилеглих територіях. Але є, на жаль, і ті, хто цю роботу ще не розпочав. У місті найбільш проблемні місця - це район м’ясокомбінату, прилеглі до залізничного вокзалу території, урочище Зарой. Переважна більшість сіл - у неналежному санітарному стані. Тож, сільським головам особливо варто задуматися над тим, яким чином навести лад у населених пунктах. Особливу та першочергову увагу слід звернути на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Занепокоєння викликає і стан узбіч автошляхів, які у першу чергу складають враження про район у проїжджаючих. Тому «дорожникам» варто почати прибирання цих територій, не гаючи часу.
Своє бачення першочергових завдань двомісячника висловив міський голова Олексій Рябоконь, який відзначив, що прибирати вулиці населених пунктів потрібно найближчими тижнями, не розтягуючи це «задоволення» на весь двомісячник. Адже йде ціла череда свят: Великдень, поминальний день, 1 Травня, День Перемоги. А тому громада та її керівники повинні активізуватися уже зараз. Аби заохотити до прибирання прилеглих територій колективи, міська рада буде проводити серед шкіл, дошкільних та позашкільних закладів конкурс на краще облаштування територій. Аби ж якимось чином допомогти власникам приватних садиб та попередити спалювання сміття, дим від якого з року в рік «тероризує» пирятинців, комунальники проводять додаткові рейси по вивозу сміття, планується запровадження нових маршрутів.
На залучення до громадських робіт безробітних, які стоять на обліку у центрі зайнятості, звернув увагу керівників органів місцевого самоврядування голова райдержадміністрації Микола Купріян. А голова районної ради Олексій Нечипоренко акцентував увагу присутніх на те, що двомісячник не лише чистоти і благоустрою, а й озеленення. Тому знову ж таки, особливо сільським головам, варто звернути увагу на пустирі в селах, які часто розташовуються у самісінькому центрі населеного пункту, і розбити на їх місці невеличкий парк чи сквер. Керівник лісгоспу Анатолій Дащенко пообіцяв, у свою чергу, забезпечити саджанцями тих, хто їх потребуватиме.
Отож, як бачимо, завдання - окреслені і працювати кожному з пирятинців є над чим.

* * *

Одними з перших розпочали прибирання свого населеного пункту жителі Вікторії. Як розповів нам сільський голова Володимир Бойко, роботи по благоустрою села розпочалися 23 березня. У перші дні прибирали прилеглі до магазину, сільської ради, Будинку культури території, кладовище, території сільгосппідприємства ТОВ «Яромир-Агро», бензозаправки при в’їзді в село. Окрім цього, відреагувавши на звернення начальника Пирятинської дільниці ВАТ «Лубнигаз» Олександра Курочки, виконком сільської ради списав кілька дерев, які розташовувалися на газопроводі. А мешканці села Олександр Карман і Сергій Макаров взялися за їх ліквідацію – і собі користь (дрова у господарстві згодяться), і селу – територію розчистять. Активно розпочали прибирання власних садиб і багато жителів села.

Автор: Людмила ВОЛИК, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2011, 16:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації