Вхід | Реєстрація

Зустріч ради ветеранів

Зустріч ради ветеранів
Відбулась остання зустріч з радою ветеранів, на якій був присутній Юрій Тагадюк, голова Кобеляцької районної ради.
«У минулому році пройшло скорочення районної ради, тепер вона складається з 56 депутатів. Моя передвиборна кампанія базувалась на тому, щоб не було такої ситуації, як в Києві. Тобто, щоб не було поділу на владу і опозицію. Усі повинні бути при владі. По такому принципу і була сформована районна рада. За 4 місяці нам вдалось: провести 5 сесій районної ради, по кількості питань прийнято 73 рішення. Прийнято 11 нових програм, з питань освіти, науки і культури. Проведено 36 засідань постійних комісій, на яких розглянуто 240 питань. Це вдвічі більше, ніж в попередньому скликанні, і темп скидати не будемо! Також внесено в регламент роботи районної ради зміни щодо співпраці з сільськогосподарськими виробниками. Відтепер вони присутні на засіданнях і мають право висловити свою думку. Всі ці цифри названо для того, щоб провести певну оцінку роботи, а не для конкуренції з попередньою владою. Прийшла нова команда, яка прагне змінити сьогоднішню ситуацію на краще. Що стосується орендованих земель району, то будуть переглянуті договори про оренду, адже частина земель була здана на 49 років. При роз’ясненні цього питання було виявлено, що землі здані родичам і близьким. Це питання буде переглянуте. На першому етапі роботи планується, щоб 100 % плати за землю йшли в сільський бюджет. Другий етап роботи — це соціальні угоди. В обов’язковому порядку будуть заключатися соціальні угоди зі всіма землевласниками. А це вже 150 тисяч додаткових коштів до бюджету. Чим краще буде наповнений сільський бюджет, тим менше питань буде до районної ради. На утримання районної ради раніше витрачалися мільйони. Тепер, зі змінами, які ми провели, — 221 тисяча економії бюджетних коштів. Також проводиться тісна співпраця з районною державною адміністрацією, поки що розбіжностей у поглядах немає».
Запитання: скільки господарств створено за цей період?
— За 2 місяці створено господарств більше, ніж за 5 років. Більше 40 заяв фермерів написано на виділення земель. Перед кожним ставляться певні умови: скільки і чого має бути засіяно. Якщо умова порушена — договір розривається.
Запитання: чому діти нашого міста не працюють на землі, як це було раніше?
— Раніше один раз на тиждень в школі залучали до робіт. Зараз законом заборонено використовувати дитячу працю. Хоча, на мою думку, це не правильно.
Запитання: скільки землі взяла фірма «Добробут»?
— 13 тисяч гектарів землі, та не купила, а орендувала. Це різні поняття.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2011, 13:19 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації