Вхід | Реєстрація

Інспектори ДП «Полтавастандартметрологія» перевірили продукції на 76 мільйонів

Протягом першого кварталу 2011 року інспектори держнагляду ДП «Полтавастандартметрологія» виявили порушення на 72% перевірених підприємств.
Протягом першого кварталу 2011 року держінспекторами ДП «Полтавастандартметрологія» проведено 47 перевірок на підприємствах регіону, в тому числі 4 спільно з іншими контролюючими органами. В ході 34-х із них (72,3%) виявлені ті, чи інші порушення.
Всього було перевірено продукції на загальну суму близько 76 мільйонів гривень. Зокрема, в поле зору держінспекторів потрапили нафтопродукти, склоутримувачі, шнекові механізми, а також м’ясо- та молокопродукти, хлібобулочні, макаронні та лікеро-горілчані вироби. Не відповідала вимогам стандартів продукція загальною вартістю близько 242 тисяч гривень.
Так, одне з малих підприємств регіону виготовляло печиво здобне пісочно-відсадне  глазуроване «Лісовичок», маркування якого не містило достовірної інформації щодо складу та інгредієнтів фактично застосованого оздоблювального напівфабрикату, який було використано в процесі виробництва, натомість, обіцяної на етикетці кондитерської глазурі світлої в продукті не виявилося.
В ході перевірки іншого підприємства регіону встановлено, що партія склоутримувачів не відповідала вимогам стандартів за розмірами деталей та їх зовнішнім виглядом. Зокрема, відібрані зразки мали дефекти – залишки литника (згідно НД - висотою не більше 1 мм, фактично – 2-6 мм), заусениці, облой та напливи, що за НД не допускаються. Крім того, продукція не мала маркування на спожитковій та транспортній тарі, не було проведено роботи щодо поставлення продукції на виробництво, відсутній перелік засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та підлягають повірці, стан технологічного обладнання незадовільний.
В наслідок проведених перевірок видано 34 приписи про усунення порушень, 28 приписів про заборону реалізації нестандартних партій продукції, 26 приписів про заборону реалізації всієї продукції, винесено 13 постанов про накладення штрафних санкцій на загальну суму понад 16 з половиною тисяч гривень, 18 посадових осіб притягнено до адміністративної відповідальності.

Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2011, 11:58 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації