Вхід | Реєстрація

Чому шахово-шашковий клуб «Каїсса» опинився на вулиці?

Чому шахово-шашковий клуб «Каїсса» опинився на вулиці?
Громадська організація «Шахово-шашковий клуб «Каїсса» звернулася до мерії за допомогою в утриманні клубу та організації навчання юних шахістів. Міська влада начебто пішла назустріч, але в результаті ініціатори опинилися на вулиці. Приміщення за адресою: вул. Перемоги, 26, яке «Каїсса» орендувала понад 11 років, довелося звільнити.
Тривалий час «Каїсса» мала підтримку від міської влади. За ініціативи колишнього першого віце-мера Кременчука Віктора Єгорова організацію звільнили від орендної плати за приміщення. Без жодних проблем клубу щороку на тих же умовах подов­жували договір оренди. Термін дії останнього завершується 31 грудня 2009 р., але тиждень тому шахістів «попросили» залишити приміщення. 30 листопада усе майно – меблі, шахові дошки, кубки, було винесено на вулицю. Керівник клубу Юрій Ямпольський розводить руками: «Як пасту вичавлюють з тюбика, так і нас вичавили з клубу».
Члени організації наразі гірко шкодують, що кілька місяців тому звернулися до міськвиконкому з ініціативою передбачати оплату праці фахівця, який би проводив навчання з дітьми та підлітками у клубі. Благі наміри обернулися лихом. Як розповідає Юрій Ямпольський, під час щирої розмови у кабінеті віце-мера Олександра Бикова шахісти поскаржилися на труднощі в утриманні клубу, оплаті комунальних послуг. У відповідь чиновник запропонував, як здалося гостям, чудовий вихід з ситуації: «Каїсса» відмовляється від оренди і передає приміщення Об’єднанню дитячо-юнацьких клубів, далі вже з ОДЮКом укладає договір оренди і натомість отримує 2 штатні тренерські одиниці.
Шахісти радо пристали на такі умови, і директор клубу підписав документи щодо відмови від оренди. Наразі ж «Каїсса» почувається ошуканою, бо замість 83 м² приміщення їм залишили невеличку кімнату у 20 м², решту ж, за словами Юрія Ямпольського, віддали елітній організації – міській Федерації шахово-шашкового спорту. Федерація теж працює на громадських засадах, але, на відміну від «Каїсси», має багатих спонсорів, які надали кошти на ремонт. Роботи розпочали тиждень тому, а «Каїссу» «попросили» прибрати меблі, мовляв, щоб не заважали. Стільці і столи винесли на вулицю й залишили на ніч. «Дякувати, хоч бомжі не розтягнули, – каже Юрій Ямпольський. – Куди подіти це майно, не знаю, доведеться поки що перевезти на дачу. Сюди нас точно більше не пустять. У 20-ти метрах ми не помістимося».
Наразі у тепер вже колишньому приміщенні клубу «Каїсса» триває ремонт, а затяті шахісти облюбували для гри саморобний стіл у дворі будинку. Мешканці скаржаться, що пенсіонери до опівночі при світлі ліхтариків стукають шахами по столу, заважаючи спати.

Довідка
Шахово-шашковий клуб «Каїсса» відомий не лише у Кременчуці, а й у Комсомольську, Світловодську, Олександрії, Кіровограді, Кобеляках, бо є своєрідним громадським координаційним центром для шахістів регіону. «Каїсса» проводить обласні чемпіонати та турніри, сюди приїздять знані гросмейстери. Саме у цьому клубі народився як шахіст майстер спорту Сергій Шабала.

Місця вистачить на всіх!
Олександр Мазур, голова міського спорткомітету:
— «Каїсса» не має змоги сплачувати за комунальні послуги, тому й було ухвалено рішення про передачу приміщення на баланс Об’єднання дитячо-юнацьких клубів з тим, щоб надалі «Каїсса» як громадська організація спільно з ОДЮК використовувала це приміщення для занять дітей та підлітків шахами. Міськвиконком відшукав добрих людей, які тиждень тому розпочали ремонт, про це заздалегідь було повідомлено адміністрацію ОДЮК і шахістів: «Шановні друзі, треба звільнити приміщення, бо меблі заважатимуть роботам!».
Я хочу запевнити, що міський спорткомітет співпрацював і надалі буде співпрацювати як з «Каїссою», так і з Федерацією шахового спорту. По завершенні ремонту ми всі дружньо зайдемо туди і місця вистачить для всіх – і для секційної роботи, і для проведення змагань, організаторами яких стануть і міський відділ сім’ї та молоді, і Федерація шахового спорту, і клуб «Каїсса», і міськ­спорткомітет.

Автор: Інна НІКОЛАЄНКО, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2009, 14:16 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації