Вхід | Реєстрація

Кременчужани вимагають відставки уряду

Кременчужани вимагають відставки уряду
9 квітня 2011 року Кременчуцька міська організація ВО "Свобода" разом з підприємцями, освітянами, опозиційними партіями і громадськими організаціями провела акцію протесту проти проваленої соціальної політики уряду.
Акція розпочалась об 11-00 біля Палацу культури "Кредмаш", звідки учасники заходу рушили до Площі Незалежності. Під час мітингу до присутніх мовили представники правозахисної організації "Наш Захист", вільних профспілок, інтелігенції міста і політичних партій. Від ВО "Свобода" виступили депутат Кременчуцької міської ради Віктор Бугайчук і заступник голови обласної організації ВО "Свобода" Сергій Галата.
Свободівець у своєму виступі, зокрема, зазначив: "Більше року українці чекають обіцяного "покращення життя вже сьогодні". Весь цей час ми не встигаємо відстежувати ріст цін і тарифів, вимушені закривати бізнес і бачимо переслідування незгодних з провладним курсом. Влада намагається знищити середній клас, який в нормальній країні складає основу вільного громадянського суспільства. Наша конституція говорить, що єдиним джерелом влади є український народ. Тож скористаймося своїм правом і якомога швидше змінимо цю владу".
Під кінець акції мітингувальники проголосували і підписали резолюцію до Президента України, яку спочатку направлять до секретаріату Кременчуцької міської ради, аби вже на наступній сесії, що відбудеться 22 квітня, депутати від імені громади проголосували за вимогу відставки уряду.

Текст резолюції подаємо нижче:
"Після більш як річного терміну діяльності діючого уряду ми, кременчужани, констатуємо, що передвиборчі обіцянки про покращення життя вже сьогодні так і не стали реальністю. Жити не стало краще і тим більше не стало жити веселіше. Хіба що окремим обраним, які за минулий рік потроїли свої статки. Українці поволі скочуються до найнижчої межі бідності за всі роки незалежності України.
За пропагандою своїх успіхів та досягнень влада приховує реальний стан економіки. Кременчужани не встигають відстежувати підняття цін на продукти харчування, на комунальні послуги, на пальне. Таких різких темпів росту тарифів та цін не зміг "добитися" жоден уряд за всі роки незалежності України. При цьому чинний уряд не реалізував жодної галузевої, регіональної чи міжнародної програми розвитку, провалив бюджетну, податкову, пенсійну реформи. Неконтрольовано зросли ціни у ціноутворюючих сферах — енергетичній, комунальній, продовольчій. Сплата комунальних тарифів складає сьогодні майже половину заробітної плати рядового українця.
Виникає цілком логічне запитання: скільки можна знущатися з людей? Мінімальні пенсії та зарплати зростають на кілька гривень, тоді як ціни збільшуються у геометричній прогресії. Уряд стверджує, що держава компенсує витрати людей на "комуналку" субсидіями, проте чіткого механізму надання цих субсидій немає.
Соціально-економічне становище в державі суттєво погіршилося. Для підтвердження цього вже навіть не потрібні цифри офіційної статистики – достатньо зрозуміти настрої переважної більшості простого населення. Влада міцно сіла на голку зовнішніх кредитів і на догоду кредиторів підвищує ціни та ініціює масштабне збільшення комунальних тарифів, обтяжене обов'язковою пенею за їх несплату.
При цьому ми констатуємо крах ініційованих владою "реформ" і називаємо їх не інакше, як реформи для багатих за рахунок бідних. Прийняттям Податкового кодексу, незважаючи на всі протести, створено всі умови для закриття і тінізації існуючого малого бізнесу. Знівельовано будь-яке бажання займатися підприємництвом. Ми розцінюємо це як інструмент, що покликаний не допустити формування в Україні середнього класу як основи вільного громадянського суспільства.
Запропонований урядом варіант Пенсійної реформи неминуче ускладнить старість та погіршить демографічні показники. Разом з цим мусимо констатувати факт проваленої гуманітарної політики і так званих освітніх реформ уряду, наслідком яких є скорочення держзамовлення у вишах, катастрофічно низьке фінансування науки, скасування державного іспиту з української мови для бакалаврів, дискредитація ролі зовнішнього незалежного оцінювання, централізація освіти тощо.
Наведені вище результати діяльності уряду супроводжуються утисками свободи слова, запровадженням тотальної цензури, переслідуванням і систематичними допитами журналістів, блогерів, патріотичного студентства та української інтелігенції.
Не менш кричущим фактом є запланований продаж землі сільськогосподарського призначення з 1 січня 2012 року, що є фактичною диверсією проти українського народу та нищенням держави. Вже цього року в Україні чи не половину списку скоробагатьків становлять земельні латифундисти та аграрні барони. В Україні з'явилися пташині, олійні, яйцеві та зернові мільярдери, а водночас українці відчули гостру нестачу та недоступність елементарних продуктів – гречки, хліба, дешевого молока та м'яса. Українці за крок від голоду на землі, котра приносить мільярдні статки її незаконним власникам.
Окрім цього, ми констатуємо, що судова система сьогодні бездіяльна і повністю залежна від державної влади. Вдавана боротьба з корупцією не принесла належних результатів.
Уряд декларує, що всі наведені негаразди є лише реформами або результатами впливу світової кризи. В свою чергу ми, кременчужани, розцінюємо це як повний провал непрофесійної урядової команди. У зв'язку з цим громада Кременчука вимагає:
1. Негайної відставки уряду Азарова-Тігіпка-Табачника.
2. Негайного призначення виборів до Верховної ради України.
3. Проведення ефективної судової реформи з впровадженням механізму обрання і відкликання суддів".

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2011, 10:46 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації