Вхід | Реєстрація

11 із 13 АЗС продовжують економити на повірці приладів

11 із 13 АЗС продовжують економити на повірці приладів
Як відомо, згідно вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та Інструкції про порядок приймання, транспортування, зберігання, відпуску та обліку нафти і нафтопродуктів на підприємствах і організаціях України, усі засоби вимірювальної техніки, що знаходяться в експлуатації на автозаправних станціях, мають щороку проходити повірку на точність. Це дає змогу унеможливити найменші похибки у роботі, зокрема, порушення при обслуговуванні споживачів. Втім, як показали результати перевірок, більшість із них з різних причин намагаються уникнути цієї процедури.
Так, з початку року держінспекторами ДП «Полтавастандартметрологія» було перевірено 13 АЗС області. З них лише до роботи АЗС №3 ТОВ «Гарант-Експрес» (м.Полтава) та АЗС ПП «БІО-АКТИВ» (м.Кременчук) не виникло жодних претензій.
На інших 11-ти, а саме: АЗС №4 ВП «Надежда» (Решетилівський район), АЗС №16.065 ВАТ «Укрнафта» (м. Лубни), АЗС №41 ТОВ «Псьол» (Лубни), АЗС №20, 13 та 23 ТОВ ТД «Рітейл К» (м. Полтава), АЗС №1 ТОВ «ЛВ» (автошлях Київ-Харків-Довжанський), АЗС №9101 та 9102 ТОВ «Альянс-Холдинг» (автошлях Київ-Харків), АЗС «Форсаж» ПП Сиверин (м. Хорол) виявлені ті чи інші порушення. Найтиповіші з них – використання неповірених засобів вимірювальної техніки (цим «грішили» практично всі заправки), відсутність їх затвердженого переліку та документів про періодичну зачистку резервуарів, порушення виконання вимірювань. На одній із заправних станцій Решетилівського району неточне обладнання призвело до недоливів пального клієнтам.
Як наслідок, застосування усіх неповірених засобів вимірювальної техніки заборонено, загальна сума адмінстягнень сягнула понад 2 тисячі гривень. Проте, «закривати очі» на вимоги законодавства роздрібним торгівцям пальним мабуть вигідно, якщо навіть заборони і штрафи їх не лякають.

Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2011, 11:19 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації