Вхід | Реєстрація

Підозрювана у вбивстві полтавського музиканта заявила, що її катуванням змусили зізнатися

Підозрювана у вбивстві полтавського музиканта заявила, що її катуванням змусили зізнатися
Нагадаємо, 11 квітня на прес-конференції правозахисники заявили, що 16-річна підозрювана у вбивстві 42-річного музиканта Сергія Звенигородського насправді не скоювала цей злочин.
Нагадаємо, 28 серпня у місті Кобеляки на фестивалі «Вйо Кобеляки» при загадкових обставинах був убитий музикант, художник, один з організаторів фестивалю, режисер Сергій Звенигородський, відомий як Звєня або Mario.
У його вбивстві звинуватили 16-річну Вікторію Санжарівець, жительку села Ліщинівка Кобеляцького району. Нібито 16-річна дівчина задушила 42-річного колишнього «афганця», коли той почав до неї чіплятися.

«Правоохоронці дівчину викрали і обманом змусили зізнатися у злочині»

– 11 вересня до нас приїхали правоохоронці і хотіли забрати Віку як підозрювану у вбивстві. Я сказала, що вона ж неповнолітня і не може поїхати сама. Мені відповіли, щоб я поїхала з нею. Поки зайшла в будинок перевдягтися, міліція забрала сестру і коли я вийшла з будинку, вони вже поїхали. Батьків вдома на той момент не було, – розповідає Оксана Санжарівець, сестра підозрюваної у вбивстві. – Приїхали до нас, бо Віка була на тому фестивалі і хтось бачив, що вона розмовляла з загиблим. Він дійсно підходив до їх компанії, вони спілкувались на фестивалі, але це ж не значить, що чоловіка вбила Віка!

«Мати допомогла сфабрикувати докази, бо думала, що так її доньку швидше випустять»
– Через дві години правоохоронці повернулися до нашого дому і сказали, що Віка зізналась у злочині. Як виявилося пізніше, міліціонери пообіцяли дівчині,  якщо вона зізнається, то через два дні вже ночуватиме вдома і їй дадуть два роки умовно. Сама заарештована під тиском  зізналася в злочині. А матері Тамарі (яка насправді мачуха дівчині, але виховала її змалку) у присутності державного адвоката та двох правоохоронців за їх же порадою сказала порвати спідницю та блузку, в яких Віка була на фестивалі, щоб зімітувати спробу зґвалтування. Бо так зручно для версії, яку придумали. Мати зробила це, і наступного дня міліція приїхала нібито вилучати ці докази. Тамару, мачуху, залякали, наказали мовчати і вона мовчала і робила що кажуть. Вона необізнана з усіма тонкощами таких справ, не знає, що робити.
– До речі, відомо, що у справі як докази долучено одяг. Але там не вказано, який саме. Бо спідницю в кінці кінців з доказів виключили. Як повідомила мені матір Сергія Звенигородського, коли вона оббивала пороги усіх інстанцій, їй один з слідчих розповів, що спідниця була не порвана, а… розрізана! Жінка просто не змогла її розірвати, тому розрізала! – говорить Олександр Кулик, журналіст і громадський правозахисник, колишній депутат Верховної Ради.
16-річна дівчина 7 місяців перебуває в СІЗО. На суді вона заявила, що не вбивала і що її катуваннями змусили зізнатися у вбивстві.
– Вона сказала, що до неї у камеру підсаджували зеків, які її били, дівчину лякали електрошоком, – розповідає Олександр Кулик. – Коли на першому засідання суду 22 лютого вона неочікувано заявила, що не вбивала і що її змусили зізнатись, суд відразу перенесли. Друге засідання відбулося 16 березня, де вона також сказала, що не вбивала музиканта.
– Віка розповіла, що пішла в той вечір з місцевим Віталієм з Кобеляк. Вона плакала і благала їх спільного знайомого підтвердити це і допомогти знайти хлопця, адже вони того вечора були усі в одній компанії. Віка просто не знає прізвища того Віталія і де він живе. Але знайомий відповів, що не може допомогти... – розповіла сестра Віки. – Крізь сльози, Віка хотіла прочитати з папірця, що вона написала у свій захист. Бо від хвилювання не могла говорити сама від себе. Але суддя накричав на неї і не дозволив. Сказав, що тут не читальна зала. А їй всього 16 років. Вона 7 місяців сидить у СІЗО. Мене навіть не підпустили до неї на суді. У СІЗО раз на місяць має доступ тільки батько. Він, до речі, не читаючи попідписував усі документи, які нам принесли, як тільки забрали Віку. Але баько інвалід, неодноразово лікувався у психіатричній лікарні. Хіба ці документи можна вваати дійсними?

Як розповіла сестра підозрюваної, після суду люди говорили, що бажають Віці довічного ув’язнення.
– Після засідання подруга адвоката Віки сказала, що Віка виглядає як бомжиха і хай їй дадуть довічне ув’язення, – розповідає сестра.
У родини Санжарівець немає коштів найняти адвоката, тому їм назначили державного.
До речі, з неофіційних джерел відомо, що відразу після вбивства у цьому злочині підозрювали двох хлопців. До них також застосовували фізичне насилля, щоб вони зізналися у вбивстві. Але коли ті не зізналися, їх відпустили. Після цього відразу забрали Віку Санжарівець.

Автор: Валентина Зайченко, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2011, 12:12 | Кобеляки | Суспільство
1. Господар / 14 квітня 2011, 17:22
6. кобелячанин пише:
« може "Господар" нам альтернативу предложить»

6.

Пропоную: приходьте на шоу " Я вмію співати", фестиваль дитячого танцю "Веселка", фестиваль"Отчий край"... Там вас не вб"ють, і обкурені не чіплятимуться.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації