Вхід | Реєстрація

Віталія Кас’яненка чекає чемпіонат світу

Віталія Кас’яненка чекає чемпіонат світу
Юний пауерліфтер із Нових Санжар виходить на міжнародний рівень. Але лише спортивних досягнень для участь у світовій першості недостатньо. Потрібні ще чималі гроші.
З 30 березня по 2 квітня у місті Глухів Сумської області Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Національною федерацією пауерліфтингу України було проведено чемпіонат України серед юнаків.
Одним із спортсменів, які вирушили на змагання у складі збірної Полтавської області, був вихованець Новосанжарської ДЮСШ Віталій Кас’яненко. Наш 15-річний спортсмен, не дивлячись на зовсім юний вік, має вже чималий досвід участі в змаганнях різного рівня та складності. Ось і у Глухові він виступив дуже непогано, продемонструвавши добру фізичну форму і рівень підготовки.
Віталій виступав у ваговій категорії до 66 кг. і став другим. Так само другим він був у номінації «Абсолютний чемпіон», поступившись лише майстру спорту з Донецької області. При цьому наш спортсмен виконав норматив кандидата у майстри спорту України, зібравши у сумі 585 кг. (присід — 235, жим –120, тяга — 230). На цих змаганнях Віталій Кас’яненко встановив рекорд України у тязі, взявши вагу у 230 кілограмів, та рекорд області у сумі трьох вправ. За підсумками чемпіонату України новосанжарський пауерліфтер отримав право виступити на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед юнаків, який пройде у Канаді. Але поїхати туди юнак зможе лише за умови знаходження спонсорських коштів, позаяк федерація України з пауерліфтингу не має змоги оплатити виступ спортсменів на змаганнях такого рангу.
— На участь у чемпіонаті світу потрібно 20 тисяч гривень, — говорить тренер Віталія  Юрій Стрюк. — Я певен, що наш спортсмен і на світовому рівні зміг би показати вискокий клас, але де знайти такі кошти на поїздку — це складне питання.
Фінансові питання є складними не лише для пауерліфтерів. Постійно не вистачає коштів на поїздки талановитим новосанжарським боксерам, не завжди знаходять гроші і на спорт № 1 — футбол. А без грошей сьогодні, як не крути, важко брати участь у представницьких турнірах і приносити району спортивну славу. До речі, на чемпіонаті України у своїй ваговій категорії Віталій був наймолодшим учасником. І не в останню чергу завдяки його вдалому виступові Полтавська область зайняла третє місце у чемпіонаті України, поступившись лише Донецькій та Львівській областям.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2011, 13:19 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації