Вхід | Реєстрація

Кобеляки чи селище Пеньки?

Кобеляки чи селище Пеньки?
До мене часто, мабуть за звичкою, звертаються кобелячани із проблемами, створеними для них місцевою владою. Тож через газету дякую їм за довіру і разом з тим роз’ясню, що я вже не депутат міськради. Нікому такі не потрібні. Зараз я така ж українка, як і ви. А простий українець, як пояснювали помаранчеві чиновники, не має права звертатися до органів влади з проблемами, що стосуються інших громадян, без відповідного доручення. За таке можна потрапити до якихось чорних списків. Нова влада такого ще не запроваджувала, але… все може бути. По телебаченню показують, як «потрошать» персональні комп’ютери письменників. Дехто вже про всяк випадок став зберігати інформацію, яка може здатися комусь підозрілою, не в комп’ютері, а на флешках. Тож, шановні кобелячани, пробуйте звертатися до депутатів, вони ж за законом зобов’язані захищати вас і відстоювати ваші інтереси. Інакше навіщо тоді ви їх обирали?
Я ж висвітлю на сторінках газети деякі проблемні питання, які турбують вас, з метою, так би мовити, публічного доведення їх до відома депутатів міськради, бо самі вони цього чомусь не бачать.
Перше питання: чому Кобеляки перетворили на ліспромгосп? Скоро вже варто буде перейменовувати Кобеляки на селище Пеньки, бо не тільки дерев меншає, а і населення. Сподіватися на міського голову не доводиться. Кобелячани це нарешті зрозуміли і продемонстрували на виборах, віддавши за нього лише 16 % голосів. Це вже великий прогрес у нашій свідомості. Але підсунули нам нардепи шахрайський закон про вибори, і ніде не дінешся. Розвели, одним словом, правда, за активної участі місцевого осередку Партії Регіонів. Тепер дехто пояснює це тим, що не було достойнішого кандидата. Не переконливо. З такого аргументу витікає, що Кобеляки  — місто суцільних дурнів. Лише одного «достойного» ми виростили, вивчили в америках і страсбургах на свою голову і тепер приречені, доки не висунуть його в міністри, як жартома чи всерйоз повідомляв голова РДА на сторінках «ЕХО». Тож сподіватися можна лише на депутатів. Але всі вони нічого не помічають, не звітують перед виборцями, не проводять ніяких зустрічей. Виходить — безвихідь, хоч створюй ще якусь альтернативну громадську міськраду із громадським головою і депутатами, які вболівали б за місто і за людей та ставили проблемні питання і доводили їх до чинних депутатів, соромили їх. Але скільки публічних звернень до депутатів минулого скликання публікувалося у ЗМІ і ні гу-гу. Вони навіть відхиляли законні вимоги прокурора. Пропонуйте, люди добрі, як виходити із ситуації, в яку потрапили. Пишіть свої пропозиції, поки ще газету не закрили. Бо, чого доброго, перетворять її на газету для голубих, педофілів і зоофілів. Ті, хто контролює ЗМІ, здається, вважають ці теми найактуальнішими для українців.
Група мешканців зверталася з приводу незаконного знищення зелених насаджень до голови РДА і до Полтавської Природоохоронної прокуратури. Наслідків ніяких, у РДА, як і раніше, «не має важелів», незважаючи на обіцянки нардепів-«регіоналів» нести відповідальність за своїх висуванців. А прокуратура, як завжди, рівно через місяць відбулася відпискою, навіть нічого не перевіряючи і не зустрічаючись із заявниками. Отже, поки що у нашій державі нічого не змінилося навіть у роботі із зверненнями громадян.
Інше питання, з яким до мене звертаються, — «каналізаційна» проблема. Дивна у нас ситуація, яка стосується багатьох простих людей і навіть чиновників. Магістральні колектори передані у свій час до «Полтававодоканалу», а прибудинкові мережі знаходяться на балансі ККП «Водоканал», і ніхто їх не хоче обслуговувати, незважаючи на відповідні приписи контролюючих органів. Позиція міського голови зрозуміла, бо його хтось призначив «смотрящим» до моменту привласнення будинків комунальної власності новими хазяями. Але ж є в державі структури, які повинні слідкувати за дотриманням законності. Одна із таких структур — РДА, друга — прокуратура, але не зрозуміло, хто ж ким керує? Ну, шановні, це ж суцільне безглуздя: люди сплачують за водовідведення, а каналізаційні мережі ніхто не обслуговує. За що ж тоді вони сплачують? Ну невже багато розуму чи витрат потрібно, щоб вирішити це питання? Ну коли вже такого мера «обрали», то зобов’яжіть хто-небудь балансоутримувача прибудинкових мереж укласти договір з «Полтававодоканалом» на їх обслуговування чи хоча б на аварійний ремонт. Немає грошей? То внесіть необхідні зміни до тарифу на водовідведення. Ну ніде ж у світі, як люблять говорити чиновники, такого немає. Якщо людина сплачує, наприклад, за світло, то їй же ніхто «не вішає лапшу на вуха», що заплатила вона лише за передачу електроенергії по високовольтній лінії, а за ремонт низьковольтної мережі потрібно платити додатково. Хоча я розумію завдання, яке хтось поставив перед владою: загнати людей в так звані ОСББ — різновид колгоспу —  і прихватити житло. Але, на жаль, ніхто не може в таке повірити. Так і живемо, доки не переконаємося.
Нещодавно міська влада створила ще одну проблему, мабуть, довго думаючи, на чому заробити, крім лісоповалу. Це перевірка водяних лічильників. Розсилає ККП «Водоканал» повідомлення: «...Прохаємо вас провести повірку водяного лічильника… Провірка лічильника та демонтаж, установка його проводиться за рахунок ККП «Водоканал» та його робочою бригадою, але за переопломбування та виклик майстра потрібно сплатити …» Далі пояснюється, скільки потрібно заплатити: за виїзд майстра — 33.82 грн., за опломбування лічильника — 31.50 грн. Хто затверджував тариф чи розцінки на виїзд майстра і опломбування лічильника? Шановні кобелячани, запитайте про це у депутатів і членів виконкому, і я запитую зі сторінок газети, і не тільки у депутатів, а і у прокурора району. Про всяк випадок поінформую, що, відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», повірка лічильників має проводитися за рахунок підприємств, які надають послуги. Що, до речі, і роблять нормальні відомства, як то електроенергетики і газовики. У Кобеляках же, як відомо, свої закони і свої їх тлумачі.
Кому не зрозуміло — поясню по-іншому: витрати на повірку лічильників повинні бути включені до тарифу. А якщо хтось їх навмисне чи із некомпетентності не включив, то повинен виправити помилку і відповісти відповідно — за шахрайство або за свою некомпетентність і невідповідність посаді. Хоча насправді все це є звичайним шахрайством, притаманним нашій владі.
Так і буде, доки влада буде служити масонським клубам, а не громаді. Не розуміють цього тільки неосвічені люди. Чиновники, які це розуміють і займають чесну позицію, випадково залишаються без роботи. От висловив дехто з посадовців публічно свою точку зору щодо встановленого в місті «Ротарі — глобуса» — і його посада виявилася «збитковою». Звісно, випадковий збіг, як і випадково «кинула» мене Народна партія, в якій я перебувала.

Автор: Людмила Пряхіна для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2011, 13:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації