Вхід | Реєстрація

«Вдаримо мішками по узбіччям!»

«Вдаримо мішками по узбіччям!»
Мабуть такий лозунг обрали б собі руденківські школярі, якби вирішили перефразувати відомого Остапа Бендера. Вони, на відміну від цього літературного персонажу, автопробігів не влаштовували, а займались іншою корисною справою — збирали сміття коло автотраси
Усім відомо, що у школах проводять змагання екологічних бригад. При цьому багато говорять про порятунок природи, добрі справи, відновлення екосистем. У руденківській школі словами вирішили не обмежуватись, але і закріпити пройдене справою. Конкретно, вирішили прибрати узбіччя автодороги Полтава — Дніпропетровськ, яка проходить селом Руденківка. Близько півсотні дітей на чолі із учителями та директором школи Андрієм Дігтярем зранку виїхали на трасу у напрямку Нових Санжар. І, відмірявши собі відрізок довжиною приблизно у чотири кілометри, вирушили у сторону свого села. Учні були озброєні мішками, у які складали весь непотріб, який знаходили попід дорогою. Слід зауважити, що рух автотрасою постійно досить жвавий. Машини йдуть практично одна за одною. І ось саме з їх вікон періодично щось вилітає і опиняється на узбіччі дороги. Сміття це переважно однотипне: пачки від цигарок, пляшки з-під пива, напоїв чи горілки, упаковки з-під смаженого насіння, горішків, чіпсів, різноманітні кульки, пакети і так далі. Усе це за досить малий проміжок часу наповнювало мішки школярів. Тоді їх вантажили на причіп автомобіля, за кермом якого сидів сільський голова Сергій Головко. Сам він і відвозив «дорогоцінний» вантаж на місцеве сміттєзвалище.
Із вигляду школярів, які збирали сміття, було помітно, що такий спосіб проведення уроків їм до вподоби. Заразом і на свіжому повітрі погуляють, і корисну справу зроблять. От тільки як пояснити тим самим школярам, що кидати сміття просто на землю не можна? Що непотрібний папірець чи порожню упаковку треба донести до урни? Адже більш старші і, здавалось би, розумніші дорослі демонструють їм абсолютно протилежний приклад — і байдуже жбурляють у вікно автомобіля усілякий непотріб. А потім ще й запитують: «А які це свині забруднюють нашу природу?!». А й справді — які?

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2011, 13:17 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації