Вхід | Реєстрація

«Взимку чекали, що дах впаде…»

«Взимку чекали, що дах впаде…»
Проблема з ремонтом дитячих садків не нова і завжди актуальна. Будинки виходять з ладу, потребують регулярного ремонту, а на це потрібні гроші, гроші, і ще раз гроші. Вирішується ця проблема кожного разу індивідуально: коли — за рахунок міського бюджету, коли — за рахунок спонсорської допомоги, а коли — спільними зусиллями батьків. Ось і цього разу постала нагальна проблема в ремонтуванні даху дитячого садка № 1. Вірніше, вона була вже давно, та не було відповідних коштів на її вирішення.
Зі слів завідуючої Лілії Хряпи: «Взимку чекали, що дах від снігу і дощів зовсім впаде, хоча, вже частково і провалився. У трьох групах стіни покриті грибком і пліснявою, і цим дихають наші діти. Батьки своїми силами робили ремонт, та вони не в змозі відремонтувати дах. Де-не-де ми запінували його, та це мізер з того, що треба зробити».
Батьки провели зібрання на території дитячого садка, написали відповідний протокол, зібрали підписи і направились до міського голови.
Спочатку атмосфера в кабінеті була напруженою, адже батьки прийшли агресивно налаштованими. Та після запитання Олександра Ісипа: «Ви мені вірите? Якщо так, то розмова проста. Ваші емоції потрібні тільки для того, щоб згуртуватись і допомогти. Всього іншого не потрібно», — батьки відповіли стверджувально і атмосфера налагодилась.
«На ремонт даху, — каже Олександр Михайлович, — потрібно близько 150 тисяч гривень. 70 тисяч є в бюджеті, та доступними вони будуть тільки в жовтні. Будемо робити все, що в наших силах, звертатимемось до підприємців та організацій. Якщо ви чимось можете допомогти — допоможіть, не можете — ми в любому випадку будемо ремонтувати дах, з вашою допомогою, чи без. У кінці липня ми почнемо роботу. Хоча б півдаху, та ми зробимо. Часу на яку-небудь матеріальну допомогу є п’ять місяців. Через місяць ми знову зустрінемось і я проінформую вас про необхідну ціну і перспективу ремонту. Взагалі, ми маємо право закрити групи на невизначений термін, якщо немає коштів і є загроза здоров’ю та життю дітей. Про проблему ми знаємо, залишилось одне — шукати гроші, адже ми відповідаємо за дітей.»
Перший етап роботи зроблений — відбулась розмова про шляхи вирішення проблеми. Залишився другий, і найважливіший — збір необхідних коштів, адже коли вони з’являться, наступна проблема — проблема ремонту — відпаде сама собою.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2011, 12:16 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації