Вхід | Реєстрація

Будинки однакові, а нарахування різні

Будинки однакові, а нарахування різні
Опалювальний сезон щойно розпочався, а проблем вже вистачає. Однією з основних є нарахування та сплата за спожите тепло. Саме надто завищені цифри, на думку мешканців будинку № 17, що по вул. 50 років Жовтня, стали темою для обговоренні при зустрічі останніх з керівництвом комунальних підприємств міста «Гадячтеплоенерго» та «Гадяч-житло».
Єдине, що хвилювало споживачів – це те, що нарахування дуже різняться між будинками. У одних багатоповерхівках мешканцям нараховується одна сума, у інших за такі ж самі квадратні метри – інша.
Незадоволенню людей не було меж. Вони сперечалися не тільки з комунальниками, а й між собою. У крикові й сварках вони не чули навіть одне одного.
«Люди, тихіше, - намагається зупинити крик Анна Берус, мешканка будинку, одна із ініціаторів зборів. – Цей базар їм (комунальникам – авт.) на користь. Ми просто не вміємо правильно подати свої вимоги. Вони ж посиділи, подивилися на нас, тепер зайдуть у броньовані двері і все. Нікого не бачать і не чують».
«Лічильник рахує різницю температури, - через крик пояснює начальник виробничо-технічного відділу КП «Гадячтеплоенерго» Віктор Білоус. – Якщо зайшла вода 20 градусів і залишається 20 градусів, то лічильник нічого не рахує. Лічильник рахує кількість тепла, що залишилося у будинку, холодну воду він не рахує. Наше основне завдання виробити тепло, протранспортувати і бути присутніми при знятті показників лічильника. Котельні працюють згідно графіка. По центральній котельні близько 60 градусів вхід і при виході губиться 10 градусів».
«Дійсно, показники різняться, - каже начальник КП «Гадячтеплоенерго» Тетяна Кучер. – Таку різницю у нарахуваннях можна пояснити лише тим, що у цьому будинку є квартири, де люди збільшили кількість батарей, а показники діляться на всі квартири. Для того, щоб зробити інвентаризацію опалювальних приладів поквартирно, потрібен дозвіл самих мешканців. Збільшення батарей у квартирах зроблено незаконно. Я навіть впевнена, що на зборах присутні ті, хто незаконно це зробив. Лічильник показав такі цифри і нікуди ми від цього не дінемось».
«У нашому сімнадцятому будинку за 15 днів опалювального сезону постійно завоздушувалася система опалення, - говорить Іван Бараховський, організатор зборів. – Ми довго «воювали», доки не отримали розрахункові квитанції, а там такі! цифри. Я поговорив з сусідами і звернувся за поясненнями до комунальників. Ви ж бачите, вони тільки руками розводять. Ми будемо звертатися у міську раду, а якщо буде потрібно, то й до суду».
Самі мешканці будинку погоджуються, що, можливо, кількість батарей впливає на високі показники лічильника. Хоча згідно Закону Цивільного кодексу власники та співвласники будинку є відповідальними за зміни у плануванні житла. Сусіди не можуть зробити щось у збиток одне одному. Коли останній раз робили таку інвентаризацію, не пригадали ні мешканці, ні комунальники.
Та найбільше питань було до КП «Гадяч-житло». За роботу підприємства на зборах відповідав Микола Григорович Брага. Людей обурює ставлення комунального підприємства. Бруд, канави у дворах, розбиті під'їзди, лавочки, дитячі майданчики і т. д. Щоб замовити послуги слюсаря чи електрика, потрібно дзвонити дуже довго, а потім дуже довго чекати на візит цих спеціалістів. Квартирну плату, за словами мешканців, вони сплачують.
«Робота робиться, - виправдовувався Микола Григорович. - Та її ніхто, на жаль, не бачить. За цей рік у багатьох будинках, у під'їздах зроблений ремонт. Дані є у нашого начальника».
Та на прохання назвати зроблену роботу, комунальник розгубився і відповіді не знайшов. Ось так, накричавшись і недомовившись ні про що усно, мешканці вирішили у письмовій формі шукати пояснень. Для цього звернуться з відповідними заявами до керівників КП «Гадячтеплоенерго» та «Гадяч-житло», міську раду, районний суд.

Автор: www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2009, 15:01 | Гадяч | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації