Про це сказано в наказі Мінагрополітики №119 від 7 квітня.
Зокрема, із загальної квоти у 1 860 тис. тонн на цукрові заводи Вінницької області (14 підприємств) розподілено 349,97 тис. тонн, Волинської (4 заводи) - 84,27 тис. тонн, Житомирської (2 заводи) - 27,58 тис. тонн, Івано-Франківської (1 завод) - 6,36 тис. тонн, Київської (11 заводів) - 171,88 тис. тонн, Кіровоградської (3 заводи) - 56,08 тис. тонн, Львівської (2 заводи) - 98,43 тис. тонн, Полтавської (7 підприємств) - 351,34 тис. тонн, Рівненської (2 заводи) - 85,86 тис. тонн, Сумської (2 заводи) - 18,85 тис. тонн, Тернопільської (7 підприємств) - 146,63 тис. тонн, Харківської (8 підприємств) - 108,1 тис. тонн, Хмельницької (7 заводів) - 181,02 тис. тонн, Черкаської (6 заводів) - 119,9 тис. тонн, Чернівецької (1 завод) - 12,52 тис. тонн і Чернігівської (3 заводи) - 41,21 тис. тонн.
Мінагрополітики також доручило Головним управлінням агропромислового розвитку обласних і райдержадміністрацій провести на конкурсній основі розподіл обсягу вирощування цукрового буряку базової цукристості (16%) для виробництва цукру в межах квоти А між господарствами регіонів.
Ємність українського ринку цукру оцінюють в 1,8-2 млн тонн на рік.