Вхід | Реєстрація

Останній термін подання декларації про доходи 3 травня 2011 року.

Останній термін подання декларації про доходи 3 травня 2011 року.
Коли необхідно сплатити суму податку, зазначену в річній податковій декларації про доходи?
Відповідно до пункту 179.7 статті 179 Кодексу, фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.
Коли і куди слід подати річну податкову декларацію?
Річна податкова декларація подається до державної податкової інспекції за місцем проживання громадянина до 1 травня 2011 року.
Декларацію можна також надіслати на адресу податкового органу поштою з повідомленням про вручення не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного терміну її подання. Обов’язкове подання декларацій передбачено для тих громадян, які отримували доходи не тільки від податкових агентів, а також доходи, з яких протягом року податок не утримувався, зокрема: від нерезидентів (іноземні доходи); від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше); у вигляді нецільової благодійної допомоги від благодійника — фізичної особи (у розмірі, що сукупно перевищує 1220 грн. за рік, якщо громадянин має право на отримання податкової соціальної пільги або в будь-якому розмірі, якщо права на пільгу немає); від надання майна в оренду фізичним особам (якщо громадяни, які подають декларацію, не є суб’єктами підприємницької діяльності); у вигляді виграшів у гральних закладах; від фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності; у вигляді спадщини та подарунків; інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу.

Підрозділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян


Запрошуємо на семінар!
Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ запрошує суб’єктів підприємницької діяльності району на загальний семінар (безкоштовний), який відбудеться 28 квітня 2011 року о 10 годині в залі засідань Кобеляцького управління агропромислового комплексу (м.Кобеляки, вул. Жовтнева, 1,). Тема семінару: «Нововведення Податкового кодексу. Проблеми та нові можливості. Практичні рекомендації. Спрощена система оподаткування». Телефон для довідок: 3–11–41.
29 квітня 2011 року о 10 годині (кабінет № 6) Кобеляцьке відділення (вул. Касьяна, 2) для фізичних осіб буде проведено семінар-практикум з питань декларування доходів громадян. Телефон для довідок: 3–14–97.

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ


За якою ставкою оподатковуються доходи, отри-манні фізичною особою підприємцем з 2011 року?

Відповідно до п. 177.1 ст. 177 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755?VІ (далі — ПКУ) доходи фізичних осіб — підприємців, отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності, оподатковуються за ставками, визначеними в п. 167.1 ст. 167 ПК.?Згідно з п. 167.1 ст. 167 розділу IV ПКУ ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо одержаних доходів фізичною особою — підприємцем, а у разі, якщо загальна сума отриманих платником податку у звітному податковому місяці доходів перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, ставка податку становить 17 відсотків суми перевищення. Згідно з п. 177.2 ст. 177 розділу IV ПКУ об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи — підприємця.

Автор: Тетяна Любовська, ГДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2011, 18:08 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації