Вхід | Реєстрація

«Це – наше остаточне рішення!»

Ми, представники руденківської громади, прочитавши у газеті «ЕХО» публікацію під назвою «Хто наступний у черзі неугодних?», не могли не дати відповідь її автору – проектанту Віктору Кузьменку.
Шановний Вікторе Петровичу. У кожному вашому реченні відчувається відчай за ваш прорахунок у роботі. Перш ніж розробляти проект, ви не поцікавились думкою громади і тепер ладні звинувачувати у цьому кого завгодно, тільки не себе. Перш за все, ви повинні звернутися до замовника даного проекту (він же власник цього підприємства) з питанням: – чому він не увів вас у курс всіх справ. Адже розказати йому було про що. Переробляючи олійні відходи без жодних дозвільних документів у центрі села Руденківка, ПП «Маріїч Т.П.» завдав невиправної шкоди людям та державі. Позаливав відходами лісопосадки, назавжди втрачені поля фільтрації державного підприємства «Полтававодоканал» внаслідок залоювання жировими відходами, які проникли у ґрунт. Ці відходи неодноразово горіли, через що згоріло близько 12 гектарів державного лісу. А вже годі говорити, що пережили люди, які живуть поруч з цим підприємством. Постійний неприємний запах, який дошкуляє жителям прилеглої території, головні болі, першіння у горлі та часті хвороби дітей. На жаль, контролюючі органи не бажають бачити цієї діяльності та її наслідків. Питання де взялася така кількість відходів, хто дозволив їх розміщення, на якій підставі велася переробка, скільки, куди, і на яку суму коштів було реалізовано технічної олії (а може, навіть, і не технічної), скільки коштів недоотримав бюджет внаслідок ухиляння від сплати податків вищезазначеним підприємством – залишаються без відповіді.
Ми неодноразово запрошували власника цього підприємства на сесії, щоб він надав громаді вичерпні відповіді щодо своєї діяльності. Але, на жаль, даний підприємець так жодного разу і не з’явився. А натомість нас почали звинувачувати у однобокості, упередженому ставленні до ПП «Маріїч Т.П.» та закидати скоєння корупційних, протиправних діянь в угоду третіх осіб. Про інтереси третіх осіб взагалі не може бути й мови, якщо не зважати на прагнення громади дихати чистим повітрям. Не погодили вам даний проект не тому, що ви потрапили до списку «неугодних» нашому сільському голові, а тому, що даний проект реконструкції підприємства не затверджений відповідними службами, немає висновку екологічної експертизи, а звіт інституту гігієни та медичної екології імені О.М. Марзєєва академії медичних наук України був складений на підставі недостовірних даних, наданих замовником. Що стосується орендної плати за землю, то ми встановлювали її виходячи з того, що даний підприємець за 5 років своєї діяльності при найменшій орендній платі не приймав жодної участі в житті села, а тільки підпільно здійснював свою незаконну діяльність по переробці олійних відходів.
А тепер щодо вашого припущення з приводу того, хто насправді забруднює наше село. Дійсно, на території села Руденківка розташовані декілька підприємств. Але їхня відмінність від ПП «Маріїч Т.П.» полягає у тому, що вони працювали і працюють офіційно, на законних підставах і мають відповідні дозволи на свою роботу. А тому контролюючі органи мають право перевірити кожне з цих підприємств щодо дотримання санітарних, екологічних та інших норм. І повірте нам, якщо будуть виявлені порушення у роботі якогось з цих підприємств, то ми будемо діяти тільки в інтересах громади нашого села. Тому що нас обирали захищати інтереси громадян Руденківської сільської ради.
І насамкінець хочемо вам повідомити, що 11-го квітня 2011 року проведено засідання комісії, яка існує і ніхто її не відміняв, де було в котрий раз розглянуто заяву ПП «Маріїч Т.П.», щодо погодження даного проекту. У ході розгляду даного питання комісія рекомендувала відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян» надати Маріїч Т.П. письмову відповідь щодо відмови у розгляді заяви у зв’язку з тим, що по даному питанню було вже двічі прийнято негативне рішення – від 08.07.2010 року та 17.02.2011 року. Отже, по даному питанню – це наше остаточне рішення.

Автор: Депутати Руденківської сільської ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2011, 18:33 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації