Вхід | Реєстрація

У Червоних Квітах відкрили стадіон

У Червоних Квітах відкрили стадіон
У суботу в селі було аж два свята. Люди зійшлися на стадіон, щоб відзначити Вербну суботу та з нагоди початку нового футбольного сезону.
Близько двохсот жителів Червоних Квітів та сусідніх сіл прийшли, щоб взяти участь у незвичному для своєї місцини дійстві. Справа в тому, що майже двадцять років у селі не було свого стадіону та футбольної команди. Точніше, спортивна споруда таки була, але знаходилась у досить плачевному стані. І більше нагадувала звичайний сільський пастівник, аніж поле для гри у футбол.
У 2011 році ентузіаст сільського спорту Віктор Цікура вирішив відкрити стадіон та футбольну команду у Червоних Квітах. Матеріальну підтримку у цьому благому починанні надав місцевий підприємець, депутат сільської ради Петро Слоква. Саме за його кошти була збудована роздягальня для футболістів, закуплений комплект форми. На полі викосили бур’яни, нанесли необхідну футбольну розмітку.
Близько 15-ї години квітяни зібрались на стадіоні. У більшості своїй це були молоді люди віком до тридцяти років. Але прийшли і селяни більш поважного віку. У очікуванні початку урочистостей люди обговорювали місцеві новини, охоче розбирали вербові гілочки із великої купи, складеної поряд із футбольним полем.
Офіційна частина розпочалась із вручення гостям села традиційних хліба і солі. Дарунок прийняв заступник голови кобеляцької райдержадміністрації Микола Шабалтій. Він, а також сільський голова Людмила Рибалко, заступник голови райради Василь Мирошниченко та інші промовці говорили про непересічність даної події для життя Червоних Квітів. Всі в один голос відзначали зусилля, докладені Віктором Цікурою та Петром Слоквою для відродження сільського спорту. Закінчилась офіційна частина освяченням стадіону, яке провів білицький священик отець Василь.
Далі святковий захід продовжився футбольним матчем між місцевою командою та гостями із села Рибалки Козельщинського району. У перерві поєдинку відбувся розіграш безпрограшної лотереї. Головним призом в ній став набір кухонного посуду. З цього приводу люди жартували.
— А як дядько якийсь, та ще й холостяк каструлі виграє?!
— То нехай одразу й жениться. Придане ж є.
Футбольний матч на кубок району закінчився бойової нічиєю 2:2. А набір кухонного начиння дістався місцевій жительці Марині Красноплахтич.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2011, 19:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації