Вхід | Реєстрація

На ринзі — маленький Тайсон та інші

На ринзі — маленький Тайсон та інші
Уже четвертий місяць, як у Кобеляках відкритий спеціалізований спортивний зал для занять боксом.
Не дивлячись на суботній день, не пустіє будівля навчально-виховного комплексу №1. На подвір’ї школи стоять кілька легкових автомобілів. А до підвального приміщення один за одним заходять хлопчаки, одягнуті у спортивні костюми. Там, у спеціалізованому спортзалі, розпочинається тренування боксерів.
Юрій Ткаченко та Олег Юркін приїхали із Бутенок. Вони привезли на тренування своїх синів Максима і Олега та ще трьох юних односельців. Чоловіки дуже задоволені тим, що діти мають змогу займатися боксом. Вони вважають, що в результаті хлопці отримають добрий фізичний гарт. Також бокс відволікає юнаків від сумнівних задоволень, таких як сигарети й алкоголь. «Мій Максим міцніє на очах», — говорить Юрій Ткаченко. І жартує  — «Я вже боюсь йому зауваження робити, бо в нокаут може відправити». Ткаченко і Юркін разом з іншими бутенківцями тричі на тиждень возять дітей на тренування в Кобеляки. Це досить дорого обходиться сімейному бюджету, але чоловіки не зважають на витрати. Лише жалкують, що в селі мало юнаків, котрі бажають займатися цим видом спорту. Якби охочих було більше, то тренер Олексій Холодний приїжджав би прямо в Бутенки.
Під час тренування хлопці працюють зі штангою та гантелями, стрибають зі скакалкою, відпрацьовують техніку боксу. Закінчуються заняття тренувальними боями у справжньому рингу. Під час двобоїв загальну увагу привертає маленький Олексій Зінченко. Йому лише дев’ять років. Але він вже два роки займається боксом. У секції його називають «маленьким Тайсоном» за бійцівський характер. «Льоша, не дивлячись на вік, нічого не боїться, — пояснює тренер. — Його б’ють, він падає, встає і далі рветься в бій».
Олексій Холодний в цілому задоволений своїми вихованцями. З початку 2011 року вони взяли участь у трьох боксерських турнірах у Кременчуку, Миргороді і Гадячі. Артем Стрикуль вже став чемпіоном області у своєму віці у ваговій категорії понад 107 кілограмів. Ерік Качарян на цих же змаганнях зайняв друге місце, Владислав Круглий — третє. Чемпіонами і призерами інших турнірів стали Владислав Грицай і Олег Юркін. Гарні перспективи, за словами Олексія Холодного, є і у Олексія Гузченка, Максима Ткаченка, Ігоря Титаренка, Радіка Трояна, Ярослава Лаврова, Олега Халяви.
Тренер посміхається, згадуючи як Олег Юркін, вигравши свою першу медаль, не знімав її аж доки не доїхав додому. «Майже, як Мохамед Алі, — сміється Холодний. — Той теж, вигравши олімпіаду, цілу ніч бігав по вулицях, радіючи успіху».
Фахівець впевнений, що чимало із його кобеляцьких вихованців при належному ставленні до тренувань доб’ються великих успіхів на рингу.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2011, 10:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації