Вхід | Реєстрація

Звіт міського голови Кобеляк 2010

Звіт міського голови Кобеляк 2010
Шановні кобелячани! Нижче вам запропоновано звіт про роботу Кобеляцького міського голови за 2010 рік. Прохаю, уважно прочитайте його. Адже, на протязі всього року міська влада працювала, спираючись саме на ваші ідеї та звернення, вирішувала справи всього міста і кожного з вас. Не залишайтеся байдужими, будьте уважними, активними й принциповими. Кожен із нас є частинкою громади Кобеляк. А тому досягнення і прорахунки, успіхи і невдачі міської влади є й вашими особистими. Ви, жителі міста - головний носій місцевої влади. Після ознайомлення зі звітом очікуємо ваших слушних і конструктивних пропозицій, зауважень і побажань на майбутнє.

І.Організаційно-кадрова робота
За 2010 рік робота у Кобеляцькій міській раді проводилась відповідно Законів України. За цей період надійшло 1163 заяв, пропозицій і скарг, з них колективних - 35. На особистому прийомі в міського голови побувало 74 громадян. Найбільше звернень становлять земельні питання. При цьому, протягом року прийнято 256 розпоряджень міського голови, з них 84 – по питаннях організації роботи міської ради, 61 – по заявах громадян. Міським головою протягом року укладено 263 договорів.
У 2010 році відбулося 12 засідань виконкому, прийнято 1578 рішень та 7 сесій Кобеляцької міської ради, на пленарних засіданнях яких депутатами розглянуто і прийнято рішення по 143 питаннях. Майже всі заяви, що надійшли від громадян, розглянуті в строки коротші, ніж передбачено законодавством, більшість з них задоволені. До виконкому надійшли звернення з різних питань: будівництво, проведення водогонів, газифікація будинків, видача свідоцтв права власності, присвоєння номерного знаку, визнання самовільними побудов, вирубка дерев, житлові питання, земельні спори і т.д. Розглянуто 301 клопотання, що надійшли від організацій, підприємств та установ. Адмінкомісія розглянула 15 протоколів з накладенням штрафів.
Міським головою проведено виробничі наради по різних питаннях: реконструкції та ремонту комунального майна в місті, об'їзної дороги, урочистих свят, зустрічі з ветеранами, збори працівників комунальних підприємств, неодноразові зустрічі з представниками районної влади, перевіряючих органів, громадських організацій. Наприклад, завдяки співпраці міської ради з козацькою організацією досягнуто результатів у поліпшенні благоустрою міста - підготовці пляжу, проведенню суботників, сприянні дошкільним закладам у проведенні свят, пилянні дрів та ремонті дитячих ігрових майданчиків, виготовленні дерев’яних казкових персонажів у міському парку. Проведено 8 загальноміських суботників у громадських місцях: на міському пляжі, цвинтарі, біля Дніпропетровського мосту (створюючи на звалищі зону відпочинку), по прибиранню парків Центрального, Богдана Хмельницького, Перемоги та пам’ятників Жертвам Голодомору, Вічного Вогню, Партнерства, Миколі Касьяну. Міським головою було взято активну участь в організації та проведені святкування Дня захисту дітей, придбано сувеніри, призи та заохочувальні подарунки учасникам та переможцям конкурсів. Прийнято участь у більшості випускних вечорів міських закладів освіти.
Для вирішення важливих питань територіальної громади проведено загальні збори громадян за місцем проживання по вулицях: Київська, Полтавська, Шевченка, Жовтнева, Пушкіна, пров. Мануальному, в мікрорайонах Ведмедівка та Заворскло за участю міського голови, депутатів міськради, директорів міських комунальних підприємств по питаннях проведення води, ремонту освітлення та доріг, розміщенню твердих побутових відходів, ремонтів під’їздів, будівництва дитячих майданчиків та ін. Для визначення найважливіших завдань організовано громадські слухання” Пріоритети бюджету міста Кобеляки з питань ”Впровадження системи громадського моніторингу місцевих бюджетів у Полтавській області” за підтримки фонду ”Відродження”. Проведено круглий стіл з цих питань у міській раді та проведено опитування жителів міста по визначенню першочергових завдань в мережі інтернет та на вулицях.
Роботу міської ради та посадових осіб перевіряли райдержадміністрація з питань здійснення органом місцевого самоврядування делегованих державою повноважень та обласне контрольно-ревізійне управління щодо використання бюджетних коштів протягом трьох звітних років.

ІІ. Бюджетно-фінансова діяльність
Міський бюджет на 2010 рік було прийнято 25 травня. До цього видатки здійснювалися за тимчасовим кошторисом, виходячи з видатків 2009 року. Прийнятий бюджет не задовольняв потреб міста, але за результатами року виконаний на 105%, що дозволило додатково розподілити кошти на потреби міста. Всього доходи склали 5,375 млн. грн., з них вилучено до районного бюджету 82 тис. грн. До спеціального фонду надійшло 1млн. 30 тис. грн. Найбільшу частку видатків становили витрати на освіту – 2,6 млн. грн. Із них, зарплата та нарахування становили 2,37 млн. грн., енергоносії 320,3 тис. грн. На діяльність Кобеляцької міської ради та утримання органу місцевого самоврядування витрачено 814,1 тис. грн. Заробітна плата з нарахуваннями становила при цьому 726,9 тис. грн. На ремонт приміщення міської ради та утримання оргтехніки виділені кошти в сумі 14,5 тис. грн. Витрати на енергоносії склали 46,9 тис. грн.
Основні видатки спеціального фонду склали витрати на утримання та поточний ремонт доріг – 214,5 тис. грн., реконструкцію електромереж освітлення – 299 тис грн., реконструкцію водомереж – 16 тис. грн., проектні роботи по реконструкції та ремонту приміщень в дитячих садках – 13,5 тис. грн. На будівництво нових об’єктів у нашому місті видатки здійснювалися за рахунок коштів від продажу землі на загальну суму 216,4 тис. грн. Для капітального ремонту комунального житлового фонду міста було заплановано 24,5 тис. грн. На благоустрій та санітарну очистку витрачено 629,5 тис. грн. Із них за послуги ККП «Міська сервісна служба» 515 тис. грн. Тільки за електроенергію для вуличного освітлення виплачено з бюджету міста 45,2 тис. грн.
На витрати по інших видатках було витрачено 42,3 тис. грн. Витрачалися кошти на обстеження пляжу водолазами – 1 тис. грн, оренду землі у Золотарівської сільської ради під звалище – 5,7 тис. грн, на святкування Дня міста та інших свят – 5 тис. грн., технічна документація та інші роботи – 5,5 тис. грн., публікації в пресі 4,1 тис. грн., членство в Асоціації міст України – 2,6 тис. грн.
Отже, міський бюджет хоч і не задовольняє потреби всієї громади міста, але виконує основні функції, покладені державою та законодавством на Кобеляцьку міську раду. А потреба багато працювати над його наповненням – завдання для всіх.

ІІІ. Соціальний захист та соціальне забезпечення
При виконавчому комітетові діяла опікунська рада, яка на 14 засіданнях розглянула 28 питань щодо захисту прав дітей та одиноких матерів. Головою опікунської ради прийнято участь в судових засіданнях по 5 справах позбавлення батьківських прав, 2 справах про встановлення часу спілкування з дітьми, які проживають окремо, та в 70 справах в якості відповідача третьої та зацікавленої особи.
Виконкомом видано довідок: для отримання субсидій близько 550 шт., для оформлення спадщини близько 50 шт., для пред’явлення в пенсійний фонд та управління праці і соцзахисту — 2438 шт., для пред’явлення в служби міста (УЕГГ, Водоканал, Рем) — близько 200 шт. По 52 зверненнях громадян були утворені комісії міської ради, які розглядали питання з виїздом по місцю проживання заявників. Всього за 2010 рік видано близько 5220 довідок з різних питань та зареєстровано 67 договорів найму.
За кошти бюджету виконано капітальний ремонт системи опалення та водомереж в квартирі ветерана по вул. Червоноармійській, 3 кв. 5 на суму 4,8 тис. грн. За поданням Кобеляцької міської ради в 2010 році присвоєно звання ”Мати-героїня” шістьом жінкам нашого міста з відповідними державними виплатами. Закуплено новорічних подарунків дітям-сиротам та з багатодітних сімей на суму 5,2 тис. грн. та дітям з дитячих садочків на суму 4,8 тис. грн. Матеріальної допомоги соціально незахищеним видано 4,6 тис. грн.

ІV. Розвиток міських дошкільних закладів
З допомогою батьків та колективів дитячих садочків міській раді вдалося організувати виховання дітей протягом 2010 року таким чином, що кризу малята не відчували. У дитячих садочках замінювався лінолеум, ремонтувалися каналізаційні системи, оновлювалось сантехнічне обладнання, встановлювались бойлери для підігріву води, придбавалися стільці, дивани та столи, оновлено іграшки, частково замінено килимове покриття у музеї українознавства поновлено та розширено експозицію, в більшості груп проведено поточні ремонти. У дитячому садочку №1 завершується встановлення енергозберігаючих вікон. Також у дворах дитсадків пофарбовано все ігрове обладнання та виготовлено і встановлено дві нові гойдалки для дітей на подвір’ї. Майже всі групи оновили методичний матеріал для занять з дітьми, виготовлено багато дидактичного і роздаткового матеріалу для навчально-виховної роботи. Працюють спортивні кімнати, де малята займаються спортом.
Протягом 2010 року за кошти міського бюджету виконано ремонт бойлера в дс №1 на суму 2,2 тис. грн., з допомогою громадської організації ”МАРКа” в дитячі садочки міста придбано нові дитячі ліжка з матрацами в кількості 30 шт. загальною вартістю 24,9 тис. грн., три морозильні камери ZANUSSI на суму 12,4 тис. грн. та три пральні машини загальною вартістю 6 тис. грн. Придбано меблів (стільці, столи, ліжка, стінки, парти і вішалки для одягу) у дитячі садки на суму 60,9 тис. грн. З бюджету виділено 3 тис. грн. ККП «Водоканал» за капітальний ремонт частини водогону дитсадка №1 та за виконані роботи по капремонту приміщення додаткової групи в дитсадку №2 46 тис. грн. (виконавець ПП ”Антарес-профі”).
Освітлено території дитячих дошкільних закладів у вечірній та нічний час. Завезено дрова для літнього підігріву води в кількості 12 м.куб. Здійснено прибирання та благоустрій територій міських дошкільних закладів. Проведено випускні, Дна Знань та ін.свята.

V. Культурно-мистецькі та спортивні заходи
У липні минулого року вся кобеляцька громада святкувала День міста Кобеляки, в рамках якого було організовано гала-концерт на площі Перемоги за участю місцевих артистів та зірок української й зарубіжної естради. Проведено змагання з міні-футболу, волейболу, шашок, шахів, армреслінгу та забігу на довгу дистанцію, організовано велопробіг та байк-парад мотоциклістів тощо.
У серпні 2010 року разом із Мирославом Кувалдіним та іншими співорганізаторами проведено ІІІ-й Міжнародний фестиваль аматорського мистецтва «Вйо, Кобеляки». На центральному міському пляжі організовано рок-концерт та інші культурно-мистецькі заходи.
У кінці жовтня минулого року урочисто відкрито пам’ятник Народному лікарю СРСР, Заслуженому лікарю України, Почесному громадянину міста Кобеляки академіку Миколі Андрійовичу Касьяну, а на будівлі міської ради встановлено та урочисто відкрито пам’ятну дошку видатному лікарю.
На день Святого Миколая в дитячих садках організовано святкові ранки з врученням солодких подарунків (кіндер-сюрпризів) кобеляцьким дошкільнятам. На новорічні та різдвяні свята всім дітям-сиротам та дітям з багатодітних сімей також подаровано солодкі набори. У цій добрій акції допомогу надав Народний депутат України і благодійник Костянтин Жеваго.
У минулому році за активної участі місцевого підприємця Ігоря Лашка в нашому місті започатковано масовий велосипедний спорт. У травні було проведено першу акцію «Чисте повітря», в якій взяли участь більше 30 велосипедистів віком від 14 до 70 років. Крім велопробігу вулицями міста, велосипедисти ще й змагалися у швидкісному заїзді. Міська рада прийняла участь в будівництві боксерського залу в НВК №1 та на прохання Анатолія Таранушича і Якова Постольника надала посильну допомогу. Спільно з районною федерацією футболу та спортивним товариством «Колос» організовано відкриту зимову першість міста з міні-футболу за участю 27 команд. Також команда міської ради взяла участь у традиційному турнірі з міні-футболу пам’яті Миколи Дмитренка, організованому адміністрацією Кобеляцького НВК № 1.

VІ. Благоустрій міста і санітарна очистка. Екологія
Одним з основних напрямків Кобеляцької міської ради є організація і координація роботи комунального підприємства ККП «Міська сервісна служба», яке здійснює санітарну очистку міста і поліпшує благоустрій Кобеляк. У підприємстві, створеному Кобеляцькою міською радою в 2003 році, минулого року працювало 33 чол., з них: 3 водія, 3 тракториста, 9 двірників, 6 службовців, 2 дорожніх працівника, 3 робітника цвинтаря, 2 оператори котелень, 5 інших працівників. На балансі підприємства налічується 40 майданчиків та 125 контейнерів для твердих побутових відходів. Вивезення сміття по місту проводиться по схемі: 4 рази в тиждень по 50-60 контейнерів у день. Тариф складає 3,52 грн з людини в місяць, його сплачує вже близько 5,5 тис. добросовісних громадян нашого міста (2588 договорів на загальну суму 149 тис. грн.). Пільговою ціною послуги користуються 583 мешканця Кобеляк. Найбільша складність для підприємства – це залучення громадян до сплати послуги, адже з різних причин люди не хочуть приходити для підписання договору та отримання книжки на оплату. Борг населення становить 26 тис. грн. У зв’язку з потребою економити й значним подорожчанням пального прийнято рішення щодо переобладнання сміттєвозів ЗІЛ-130 на газ. Переведення здійснені за кошти міського бюджету. Для міських організацій теж надавались послуги з вивезення 6 тис. м3 відходів на суму 67 тис. грн. На звалищі відпрацьовано 187 год. бульдозером на суму 39 тис. грн. Завдяки роботі ККП «Міська сервісна служба» по місту видалено 13,6 тис. м. куб твердих відходів на суму 280 тис. грн.
Озеленення. Проведено формування крон дерев протягом 86 год. на суму 3,5 тис. грн. Відпрацьовано газонокосарками по ліквідації трави, бур’яну в парках, на вулицях, кладовищі, пляжі та інших громадських місцях 569 год. на суму 28,8 тис. грн. Насаджено декоративної туї по місту на суму 5 тис. грн. та квітів на суму 0,5 тис. грн. Формування кущів – у парках та на вулицях і випилювання старих дерев проводилося постійно.
Освітлення. Відпрацьовано телевишкою – 152 год. на суму 18,8 тис. грн. для поліпшення освітлення міських вулиць. На ремонт і експлуатацію мереж витрачено 33,3 тис. грн., з них на матеріали – 5 тис. грн. Витрачено коштів на споживання електроенергії з міського бюджету на освітлення 165 380 кВт – 45,2 тис. грн. Загальна кількість ліхтарів у 2010 році по місту становила 700 шт., що на 200 більше ні у 2009 році. Влаштовано 4 нових комерційних обліки споживання електроенергії. Всього тепер в місті 24 шт. пунктів обліку, що рахують електроенергію по пільговому нічному тарифу освітлюючи вулиці та двори. Освітлено дитсадок №2 ”Золотий півник” в нічний час. Реконструйовано освітлення вулиць Щорса, Суворова, Кутузова, Радянська, Стародніпропетровська, Лугова, Набережна, Гагаріна, Ульянова, Щорса, Київська, Червоноармійська, Міжколгоспна, пров. Цвіточний, пров. Рєпіна на суму майже 300 тис. грн.
Інші роботи. Виготовлено паспорт пляжу та приведено його благоустрій до задовільного стану. Встановлено додатково дошку оголошень для розміщення безкоштовної інформації та реклами по місту. Відремонтовано 14 лавочок та встановлено 5 нових. Збудовано нову огорожу бази ККП «Міська сервісна служба»та ККП «Водоканал». Виділено кошти — 1 тис. грн. за дерев’яні статуї в парку Б.Хмельницького та 3,6 тис. грн. за послуги по виготовленню пластмасових табличок із назвою вулиці Касьяна. У 2010 році придбано та передано рятувальній службі човен вартістю 10 тис. грн. Частково відремонтовано та пофарбовано 3 дитячі майданчики в місті. Проведено щорічну очистку кладовища від кущів та сміття, в тому числі й з допомогою суботників. Надано ритуальних послуг населенню на суму 152,1 тис. грн (163 захоронень). Виділено кошти в сумі 3,9 тис грн. за ремонт елементів благоустрою (парапет) по вул. Касьяна біля пам’ятного знаку співдружності міст Кобеляки та Зінген. Розчищено побережжя Ворскли (близько 200м). Вирізано кілька сотень сухих та аварійних дерев у місті з метою поліпшення благоустрою, при цьому деревина завезена на паливо до дитячого садочка або малозабезпеченим громадянам. Пофарбовано системи лежачих поліцейських і турнікет біля ЗОШ №2. Прибрані мости. Пофарбовані урни для сміття в місті 24 шт. На пляжах впроваджено практику закріплення функцій благоустрою за приватними підприємцями, що здійснюють там торгівлю, збільшено кількість місць для відпочинку, прийнято на роботу людину, що наглядає за пляжем, виконує функції рятувальника, прибиральника та сторожа. Завезено пісок, лавочки, столи, туалет, роздягальні та грибки, обстежено акваторію дна водолазами із МНС та отримано дозвіл на експлуатацію пляжу в законному порядку.
Загальний річний обсяг виконаних робіт та наданих послуг з благоустрою міста становить 1,1 млн. грн., при цьому, матеріальні витрати становили 391 тис. грн., з них, паливно-мастильні матеріали 141 тис. грн. Витрати на оплату праці склали 530 тис. грн. при середній заробітній платі працівників – 1338 грн. Збитки підприємства ККП «Міська сервісна служба» за 2010 рік склали 110 тис. грн.

VII. Утримання дорожнього господарства
У 2010 році на утримання та експлуатацію доріг витрачено з міського бюджету 82 тис. грн. При цьому ККП «Міська сервісна служба» чистилися дороги та узбіччя, ремонтувалася розмітка та знаки, посипалися дороги та тротуари, придбано 250 т. піску та 35 т. солі на суму 22,7 тис. грн. Крім цього, з міського бюджету оплачувалися виконані роботи з поточного ремонту доріг на загальну суму 129 тис. грн. Поновлено розмітку на центральних вулицях з пожвавленим рухом автотранспорту на суму 10,2 тис. грн. Утримувались ”лежачі поліцейські” з пофарбуванням їх в жовтий колір, а ремонт зупинок та засобів примусового зниження швидкості коштував 6,3 тис. грн.
Спільно з громадянами міста засипано гранвідсівом та відремонтовано частини вулиць – Калініна, Гоголя, Кірова, Чкалова, Юності, Яблунева, Гатищанська, Котляревського Комсомольська, Набережна, Якіра, Островського, Ракетна, Ярмаркова, Аврора та провулки Стародніпропетровський, Тупіковий, Лермонтова, Калініна, Гоголя, За спонсорські кошти заасфальтовано пров.Червоноармійський на суму 25 тис. грн. (дорога довжиною 85 м).
Зроблено ремонт вулиць на Ведмедівці – грейдерування, підсипання щебенем та поточний ремонт вулиць Московська (7 тис. грн.), площа Перемоги (12 тис. грн.), вул. Дніпропетровська (12,5 тис. грн.), вул. Касьяна (12 тис. грн.), вул. Радянська (12,5 тис. грн.), вул. Полтавська (12,5 тис. грн.), вул. Стародніпропетровська, Кірова, Шевченка (6,2). та 6,1 тис. грн. та поточний ремонт дорожнього покриття вул. Петровського та Декабристів.

VIII. Утримання житлового фонду
У місті Кобеляки налічується 73 багатоквартирні житлові будинки загальною площею 40,4 тис. кв.м. Станом на 2010 рік в Кобеляках діють 11 ОСББ , з яких 9 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків є балансоутримувачами своїх будинків. На балансі ККП «Водоканал» перебувають 51 багатоквартирні будинки 2,4,5 поверхової забудови (близько 800 квартир).
У 2010 році міська влада діяла в напрямку ремонту комунального житла виключно спільно з власниками квартир та мешканцями будинків. При цьому, виділено протягом року на капітальні ремонти з міського бюджету 24,5 тис. грн. З них, виконано робіт по ремонту під’їздів в житлових будинках по вул. Шевченка та Київська на суму 14 тис. грн., ремонт по вул. Шевченка, 16 на суму 0,4 тис. грн, під’їздів будинків по вул. Жовтневій, 3 на суму 2,4 тис. грн. та вул. Пушкіна, 22 на суму 1,5 тис. грн., капремонт цоколя будинку по вул. Касьяна, 24 та будівництво майданчиків біля входу в під’їзди житлового будинку по вул. Чернишевського, 10 на суму 11,3 тис. грн.
Виконано роботи по капітальному ремонту даху 56-кв. будинку по вул. Київська 2 ”в” на суму 20,1 тис. грн. (роботи виконувались фірмою ”ІВЛІС”).

ІХ. Розвиток водопровідно-каналізаційного господарства
2010 рік видався непростим в питаннях водопостачання. Тому комунальники та міська рада намагалися вживати системних заходів щодо запобігання масових аварій на міських водомережах. Замінювались неодноразово електронасоси у артсвердловинах. Проводились роботи по ремонту водонапірної башти по вул. Дружби 1а. На найбільш проблемних вуличних водопроводах зроблено реконструкцію та капітальний ремонт центральних водомереж: по вул. Островського на суму 2,3 тис. грн., вул. Кірова-Яблунева на суму 1,7 тис. грн., вул. Київській на суму 8,4 тис. грн., вул. Чкалова в сумі 4,1 тис. грн., вул. Комсомольській на суму 3,5 тис. грн.
Підприємством ККП «Водоканал» за 2010 рік виконано робіт по врізці в центральну водомережу для населення Кобеляк на суму 17,1 тис. грн та замінено лічильники на суму 10,6 тис. грн. У той же час для мешканців міста встановлено, опломбовано та переопломбовано водяних лічильників юридичним особам – 10, фізичним особам – 150 на загальну суму 11,7 тис.грн., виконано роботи по ремонту водопровідних мереж для населення міста на суму 5622 грн.
Підприємством ліквідовано аварій на центральній водомережі у м.Кобеляки – 115, проведено 9 ремонтів на вуличних водорозбірних колонках, виконано врізок у вуличну водомережі – 75, з них 10 юридичним особам, 45 – фізичним особам, громадянам. Протягом 2010 року надано послуг екскаватора на суму 8,2 тис. грн., асенізаційним автомобілем на 0,8 тис. грн. У мікрорайоні Заворскло прокладено 400 погонних метрів водопровідних труб. Викопано траншей під труби довжиною 300 метрів. Збудовано водогін на Заворскло за кошти бюджету міста та громади (кооператив) – артсвердловину на загальну суму більше 300 тис. грн.
ККП «Водоканал» видано технічних умов для проведення питного водопостачання у кількості 44 на загальну суму 3,4 тис. грн. Очищено від бруду та сміття 52 водопровідних колодязі. Встановлено 11 водопровідних люків. Закуплено 14 шт залізобетонних колодязних люків.
Виділено 3,3 тис. грн. за виконані роботи по реконструкції каналізаційного колектора по вул. Шевченка, Жовтневій, Калініна та 7,8 тис. грн. за будівництво з’єднувального колектора по вул. Шевченка. Виконано капітальний ремонт водогону дитсадка №1 на суму 3 тис. грн.
Крім того, міською радою для підтримки міського водоканалу надавалася дотація з бюджету на погашення боргів з електроенергії та для придбання насосів в сумі 80 тис. грн.

Х. Підприємництво
У зв’язку з існуванням багатьох негативних явищ в економіці держави і нашого міста малий і середній бізнес в Кобеляках перебував у тяжкому стані. Тому управлінська діяльність міської влади в 2010 році була спрямована на створення комфортних умов для розвитку та функціонування підприємництва в місті Кобеляки. Розміри ставок місцевих податків і зборів та плати за землю під комерційними об’єктами не підвищувалися, спрощувалася процедура одержання дозвільних документів тощо. Уо результаті, збережено і дещо навіть розширено мережу закладів торгівлі та сфери послуг, що на кінець минулого року складалася із 167 об’єктів (1 600 працівників). Зокрема, відкрито великий магазин «Сезон одягу» на пл. Перемоги та нову аптеку по вул. Дніпропетровській, розміщено 4 кіоски по торгівлі хлібобулочними виробами ТОВ «Зоря» та 2 об’єкти виносної торгівлі продовольчими товарами на пляжах міста. Приємно констатувати той факт, що на відміну від 2009 року, коли ринок втратив 39 торгових об’єктів, в 2010 році ринкова торгівля в нашому місті навпаки зростала – місцевий ринок поповнився 43 об’єктами торгівлі.
У звітному році виконавчим комітетом Кобеляцької міської ради видано 106 дозволів на розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг. Рішення про припинення діяльності комерційних об’єктів не приймалися.

ХІ. Будівництво і реконструкція
Основним об’єктом будівництва в місті Кобеляки у минулому році було будівництво питної артсвердловини в мікрорайоні Заворскло. На реалізацію цього проекта з міського бюджету витрачено 272 тис. грн. У 2011 році цю артсвердловину буде введено в експлуатацію та подано питну воду мешканцям мікрорайону.
Також за кошти міста збудовано огорожу території ККП «Міська сервісна служба» (9,5 тис. грн.), майданчики біля під’їздів 16-кв. будинку по вул. Чернишевського, 10 (11,3 тис. грн), прибудинкові каналізаційні колектори багатоквартирних житлових будинків по вул. Чернишевського, 4 (5 тис. грн.) та вул. Пушкіна, 22 (1,6 тис. грн.), з’єднувальний каналізаційний колектор по вул. Шевченка та реконструйовано каналізаційний колектор по вул. Жовтневій на загальну суму 11 тис. грн., реконструйовано водогін по вул. Чкалова (4 тис. грн.), проведено реконструкцію мереж вуличного освітлення по вулицях: Червоноармійській та Міжколгоспній (29 тис. грн.); Котляревського та Мічуріна (39,4 тис.грн.); Червоноармійській, Гагаріна, Ульянова, Щорса, Київській, пров. Квітковому (47,7 тис. грн.); Стародніпропетровській, Набережній, Луговій, пров. Репіна (32,5 тис. грн.); Суворова, Кутузова, Радянській (37,8 тис. грн.).
Збудовано пам’ятник славетному земляку М.А. Касьяну, що стало можливим завдяки співпраці із районною владою і громадською організацією «Сила громади» та великій фінансовій підтримці багатьох спонсорів-благодійників.
Збудовано пам’ятний знак на честь партнерських відносин міст Кобеляки – Зінген та Ротарі-клубів по вул. Касьяна. Кошти на будівництво цього об’єкта виділив Ротарі-клуб м. Кобеляки.
Виготовлено проект реконструкції системи теплопостачання та гарячої води в дитсадку №2 (під тверде паливо та влаштування бойлера), на суму 13,5 тис. грн.

ХІІ. Земельні питання
У 2010 році земельні питаня вирішувалися для громадян міста на безоплатній основі в терміни, передбачені законодавством України. Що ж до земельних ділянок для ведення підприємницької дяльності, то їх протягом року було продано 19 шт. загальною площею 0,5 га для комерційного та промислового використання на суму 634,3 тис. грн. У оренду було надано 25 земельних ділянок загальною площею 5 га. Середня ставка орендної плати в 2010 році склала 8,5 грн. за один метр квадратний на рік. Також складено 50 тимчасових договорів оренди землі площею 3 га, де середня ставка оренди складала 10 грн. за один м. кв. на рік. Надходження від оренди землі до міського бюджету склали 307,6 тис. грн.(128,5 тис. грн. з юридичних осіб та 179,1 тис. грн. з фізичних осіб).
Громадянами міста за рік сплачено податку 10,5 тис. грн. та юридичними особами 70,3 тис. грн. Протягом минулого року 300 мешканців міста одержали земельні ділянки у приватну власність, ще 400 кобелячанам видано дозволи на оформлення документів з приватизації землі. Міською радою протягом минулого року, розглянуто 100 земельних спорів, з них 90 вирішено позитивно, без судового порядку. Видано 2000 довідок про право користування (власності) земельними ділянками, 1800 довідок форми 6-ЗЕМ та 1800 викопіровок із генплану міста. Прийнято та опрацьовано близько 1 тис. заяв громадян щодо оформлення приватизації землі; в більшості з них проведено обстеження. Також складено акти про списання житлових будинків і господарських будівель; видано близько 40 рішень про присвоєння та затвердження нових адресних номерів домоволодінням. Проведено 4 земельних аукціони з продажу земельних ділянок на загальну суму 200 тис. грн.

ХІІІ. Зовнішні відносини
Протягом 2010 року продовжувалася співпраця з німецькими партнерами із міста Зінген, яких було запрошено на День міста. Разом із німецькими колегами відкрито пам’ятний знак на честь партнерських відносин міст Кобеляки – Зінген та Ротарі-клубів по вул. Касьяна. Німецька делегація також взяла участь у всіх інших заходах протягом 5 денного перебування. Для потреб дитячого садочка німцями виділено (на прохання міського голови) 1,5 тис. євро для закупівлі речей для кобеляцьких малят. У проведенні цієї роботи допомогла громадська організація ”МАРКа”. Від німецьких партнерів з міста Зінген було постійне зацікавлення життям нашого міста Кобеляки і взаємне спілкування принесло користь не тільки моральну. Вкотре придбано необхідні речі, що з міського бюджету зробити б не вдавалося.
Міський голова в 2010 році перебував з навчальним візитом в США, а також взяв участь у проекті ”Шкільне самоврядування, як перший крок до місцевого самоврядування”, що проходив у місті Комсомольськ Полтавської області. На цій зустрічі міські голови Комсомольська і Кобеляк, обмінюючись досвідом, ознайомилися з презентацією роботи органів шкільного самоврядування ЗОШ I-III ступенів №1 та взяли участь у пресконференції, де дали відповіді на численні запитання.
Міською радою для районних організацій придбано рятувальний човен вартістю 10 тис. грн. та книги в районну дитячу бібліотеку на суму 500 грн.

ПІСЛЯМОВА
У підсумку можна стверджувати, що 2010 рік був для Кобеляк в цілому задовільним. І хоч в державі не було економічної стабільності, та все ж соціально-економічні показники в нашому місті вказують на відносну успішність роботи територіальної громади та місцевого самоврядування, стабільність надання послуг для населення і юридичних осіб. А те, що ми прожили цей рік разом – дружно і ефективно – підтверджують різні проекти спільного фінансування громадян, бюджету, підприємців. Протягом року кобеляцькі люди показали себе свідомою і активною громадою, зросла участь і допомога кобелячан в управлінні міськими справами. Кобелячани стали вимогливіші не тільки до міського голови, а й до самих себе. Вже стає чистіше не тільки у приватних дворах, а й біля них, мешканці бережливіше ставляться до міського майна, сприймають нові ідеї та нововведення влади підтримкою, а значить програма стратегічних дій міської ради стає зрозумілою та передбачуваною для мешканцям Кобеляк. Приємно, що особиста робота міського голови та його управлінської команди була помітною для людей і в 2010 році, і раніше. Це підтверджено результатами чергових місцевих виборів минулої осені, коли вчетверте кобелячани доручили управління містом нашій команді.
Подальша співпраця залежатиме від свідомості кожного виборця і жителя міста, адже однією критикою і бажанням отримати блага від міської влади далеко не заїдеш. Необхідно активно включатися в процеси розвитку міста на рівні будинку, вулиці, мікрорайону. Ось так разом – влада, громада і бізнес – ставлячи завдання і приймаючи рішення, довіряючи одне одному, крок за кроком обов’язково досягнемо успіху, зробимо наші Кобеляки дійсно красивим, затишним і привітним європейським містечком. А наші діти з гордістю будуть говорити: «Це моє місто! Я з Кобеляк!».

Автор: Олександр Ісип, міський голова


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2011, 11:33 | Кобеляки | Суспільство


1. Сергій / 29 квітня 2011, 22:40
Водій, то були тимчасові незручності, типові для реконструкції будь-якої мостової споруди. Тим більше, коли мова йде про одну з найважливіших автодоріг в державі. Думаю, у твоїх колег-водіїв надто багато більш свіжих вражень від дороги, аби до цього часу пам"ятати ремонт кобеляцького мосту в 2005 році.
2. New York / 29 квітня 2011, 22:58
Сергій, твоя пацавата агресія свідчить про те, що це ти написав звіт. Чому "пацавата"? Та тому що солідна, ділова людина на таке б не образилась. От наприклад, той же Ісип, думаю, не образився.
Та в будь-якому разі, звіт вийшов хоч і інформативний, але важкочитабельний. І кізяк Ісипа їсти не обов’язково, щоб це бачити. Залиш собі і не хами.
Інформація важко сприймається через те, що текстове викладення чисел і маркерованих списків — погана ідея. Для цього є графіки, інфографіки і таблиці. Інша справа, коли впадло над цим паритись або коли звіт публікується для галочки.
Звіти, на які я дав ссилки відрізняються тим, що робились вони не для галочки, а для людей.
А щодо цього:
9. Сергій пише:
«Коли чого-небудь досягнеш в житті, подібного до рівня Ісипа, тоді й висловлюватимеш побажання меру.»
то ось:
Після ознайомлення зі звітом очікуємо ваших слушних і конструктивних пропозицій, зауважень і побажань на майбутнє.
3. Сергій / 29 квітня 2011, 23:10
Олексій, на стоянку біля штучного міні-футбольного майданчика витрачено 18 тис. грн. Роботи тоді виконувала МП МШК-8.
4. Микола Гузченко / 29 квітня 2011, 23:30
Нью, ти шо, прочитав? Я не осилив. )
5. Сергій / 30 квітня 2011, 00:13
Микола Гузченко, не виривай по-дурному з різного тексту слова. В першому випадку цілком зрозуміло про "право" на побажання. А твоє порівняння автомобілів - до чого?!!! Аби щось придумати...
6. New York / 1 травня 2011, 23:59
23. Сергій пише:
«А твоє порівняння автомобілів - до чого?!!! Аби щось придумати... »
Ти дійсно аналогії не розумієш, чи під дурника косиш?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації