Вхід | Реєстрація

Зробити свій автомобіль унікальним можна за 700 гривень

Зробити свій автомобіль унікальним можна за 700 гривень
Журналіст «Кола» дізнався про вартість та термін виготовлення індивідуальних номерних знаків для автомобіля.
– Власник транспортного засобу має можливість замовити індивідуальні номерні знаки, – повідомила Наталія Варченко, начальник ГЗГ ВДАІ ГУ МВС. – На номерних знаках повинно бути не менше 3 символів, але не більше 8, можливий малюнок, який особисто вибирає власник ТЗ. Також дозволяються як літери кирилиці, так і літери латинської абетки. Також позначається державний номерний знак та регіон. В середньому 1 символ коштує від 400-500 гривень.

Як замовити «унікальні» номери?
Власник транспортного засобу подає до Центру безпеки дорожнього руху при Департаменті ДАІ МВС заяву і після розроблення та перевірки на унікальність оригіналу-макету номерних знаків триває їх виготовлення. Термін виготовлення номерних знаків триває від 2 тижнів до 1 місяця.
Після одержання номерних знаків, власник транспортного засобу звертається до МРЕВ ДАІ МВС України за місцем проживання для перереєстрації транспортного засобу у зв'язку з одержанням індивідуального номерного знака.
Власнику індивідуального номера змінюють свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на нове, у реквізиті «Особливі відмітки» якого заноситься інформація про індивідуальний номерний знак.
Щоб отримати індивідуальні номерні знаки автомобіль вже повинен бути зареєстрований.
Тобто до комплекту звичайних номерних знаків власник отримує ще й індивідуальні. За одним транспортним засобом може бути закріплено лише один комплект індивідуальних номерних знаків. Забороняється комбіноване використання реєстраційних номерних знаків транспортних засобів та індивідуальних номерних знаків.
Індивідуальні номерні знаки дійсні виключно на території України. Тобто за кордон із ними виїхати не можливо – потрібно змінити на звичайні номерні знаки.
Написи на індивідуальних номерних знаках не повинні повторюватися в одному регіоні. Тобто напис «ПЕТРО» може бути у кожному регіоні України.

Номерні знаки індивідуальні у одному регіоні
З замовленнями та перезакріпленням індивідуальних номерних знаків звертатися до ДНДЦ БДР ДДПСММ МВС України за адресою: м. Київ вул. Інститутська 29-А (тел. 254-71-10, 254-71-09, 253-43-18).
Журналіст сам вирішив зателефонувати на номер 254-71-10.
– Доброго дня! Можна замовити індивідуальні номерні знаки?
– Так. Для цього вам потрібно до нас приїхати і написати заяву.
– Я планую номерний знак із трьох символів. Скільки це буде коштувати?
– 700 гривень і чекати 3 тижні. Якщо буде ще й малюнок, то це додатково 700 гривень (загалом 1400 гривень), але чекати доведеться до 2 місяців.
– А є можливість замовити номерні знаки американського стандарту 12х6 дюймів?
– Ні, індивідуальні номерні знаки лише стандартного розміру 520х112мм.
Для замовлення індивідуального номерного знака власник транспортного засобу (юридична або фізична особа надає до Центру безпеки дорожнього руху при Департаменті Державтоінспекції МВС такі документи:
— заяву;
— свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або його копію;
— довіреність, оформлену в установленому порядку (за відсутності власника транспортного засобу);
— особистий паспорт заявника;
— установчі або статутні документи юридичної особи чи їх копії (за потреби);
— документ, що засвідчує державну реєстрацію символіки або логотипу юридичної особи (у разі нанесення логотипу або символіки на індивідуальний номерний знак), або його копію;
— копію посвідчення члена громадської організації (за потреби).
На індивідуальні номерні знаки забороняється наносити написи:
— дискримінаційного характеру за ознаками мови, расової та національної належності, ставлення до релігії;
— ненормативного походження;
— логотипи, символіки, абревіатури або скорочені назви установ, громадських організацій, підприємств тощо без їх письмової згоди (на індивідуальні номерні знаки транспортних засобів, що належать фізичним особам). Для нанесення зазначеної вище інформації необхідно надати установчі або статутні документи організації, а для нанесення на індивідуальні номерні знаки символіки – документи, які засвідчують реєстрацію символіки в установленому законодавством порядку, та копію посвідчення члена цієї організації;
— інші написи (дискримінаційні за ознаками соціального й майнового стану, статі, освіти, роду та характеру занять, місця проживання).
Забороняється також використовувати чи імітувати зображення Державного Герба або Державного Прапора України, крім символів державної належності, передбачених чинними стандартами, державних символів інших країн та міжнародних організацій, офіційні назви органів державної влади України або їх скорочені найменування, крім випадків, передбачених чинним законодавством.
У разі, якщо індивідуальний номерний знак починається з двох окремих літер, їх сполучення не повинно збігатися з літеросполукою, що використовується для позначення адміністративно-територіальної належності.

Автор: www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2011, 17:40 | Полтавщина | Цікаве
1. Александр / 26 квітня 2011, 18:14
Перед тем как называть так статью, лучше бы правду написали и проверили на самом деле сколько получается.
Если сами пишите, что 400-500 за 1 символ, минимум 3. то 700 че-то не получается, а в реале стоит 2300-2700
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації