Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі стрільці готуються до чемпіонату Європи

Кобеляцькі стрільці готуються до чемпіонату Європи
Саме представники місцевого клубу «Ворскла» захищатимуть честь України на європейських змаганнях зі спортінгу.
Спортінг — це один із наймолодших офіційно зареєстрованих видів спорту. Це такий собі ускладнений різновид класичної стендової стрільби. Засновники спортінгу спробували максимально наблизити його до умов звичайного полювання.
«Як на мене, так спортінг набагато цікавіший, — говорить Анатолій Близнюк, один із учасників стрілецького клубу «Ворскла». — У стендовій стрільбі мішень-«тарілочка» летить прогнозовано. А тут потрібно постійно очікувати сюрпризу. На стенді спортсмена ніколи не поставлять стріляти навпроти сонця. А у спортінгу це зроблять обов’язково. Все, як на реальному полюванні».
Близнюк разом із Василем Бєляєвим напевне були першими в Кобеляцькому районі, хто захопився новим видом спорту. Вони й стали ініціаторами створення стрілецької команди «Ворскла», своєрідної збірної Кобеляцького району. До її складу входять Василь Бєляєв та його донька Тетяна, Анатолій Близнюк, Євген Ясинський та «легіонер» із Харкова Сергій Огульчанський.
Зараз кобеляцька команда вважається однією із кращих в Україні. За підсумками перших змагань 2011 року Близнюк в офіційному рейтингу займає друге місце. Він поступається лише «живій легенді» вітчизняного спортінгу, ялтинцю Джиммі Вахрушеву.
Не так давно «Ворскла» брала участь у першому етапі Кубку України. Турнір проводився у Криму на спортивній базі «Чорні камені». Саме там у свій час проходили зйомки легендарної кінокомедії «Брильянтова рука».
Зараз кобелячани готуються до двох відповідальних змагань. У травні відбудеться Чемпіонат України у Херсонській області, а у червні вони поїдуть в Естонію на чемпіонат Європи. Тренування проходять на околицях Кобеляк, неподалік від кінно-спортивної школи «Отаман». Спеціально для цього стрільці переобладнали стареньку радянську машину для відстрілювання мішеней. «Нове імпортне обладнання коштує десятки тисяч доларів, — розповідає Василь Бєляєв. — Ми взяли те, що нам «по кишені». Та думаю, й на цьому добре потренуємось». Як на підтвердження його слів, Близнюк одна за одною влучними пострілами розбиває пластмасові тарілочки, що злітають у небо.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2011, 08:26 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації