Вхід | Реєстрація

Почалися дебати, де м’ясом торгувати

Почалися дебати, де м’ясом торгувати
Підприємці, які торгують м’ясом на кобеляцькому ринку, побоюються, що їх змусять перебазуватися в іншу будівлю.
Розмови про це почалися одразу після того, як за кілька десятків метрів від ринку відкрився магазин «М’ясо. Риба», одним із співвласників якого є керуючий кобеляцьким відділенням «Приватбанку» Валерій Лісний.
«Був він у нас, і не раз, — розповідає Ілля Бондаренко, що торгує м’ясом на ринку. — Пропонував переходити до них. А ми не хочемо». «Розумієте, ми вже звикли тут торгувати, — пояснюють інші продавці. — Та й люди за м’ясом і салом йдуть на ринок. Ми перейдемо, а торгівлі не буде».
Крім того, більшість підприємців, а їх близько двадцяти, вважають, що навіть фізично не зможуть розміститися у новозбудованому магазині. «Тут потолки он які високі, тут просторо, а там ми літом задихнемося. М’ясом же торгуємо», — пояснюють люди.
А кілька тижнів тому районні контролюючі служби розпочали комплексну перевірку кобеляцького ринку. До неї залучені райсанепідстанція, ветеринарна служба, співробітники райвідділу міністерства з надзвичайних ситуацій, податкова інспекція, пенсійний фонд, центр зайнятості, управління праці та соціального захисту. Подібне доручення було дане головою кобеляцької райдержадміністрації. Крім того, до міської ради був направлений запит щодо участі орендаря ринку Наталії Сороки у соціально-економічному розвитку Кобеляк. Перевіряється і договір оренди.
Дирекція ринку і підприємці, які на ньому працюють, побоюються, що подібна перевірка розпочата із лише одним конкретним завданням — закривши м’ясний відділ, зосередити всю торгівлю м’ясом лише у новому магазині. «Інакше я не можу пояснити таку раптову цікавість до нашої діяльності з боку всіх без виключення контролюючих органів, — говорить керівник адміністрації ринку Владислав Прокопенко. — У нас ніколи ні з ким не було ніяких проблем. Так, є недоліки, але їх можна усунути».
Владислав Борисович розповідає, що їх перевіряли близько двох тижнів. І жодна служба не винесла жодного припису, не склала ні акту, ні протоколу.
Натомість співвласник вже згадуваного магазину «М’ясо. Риба» Геннадій Лісний категорично заперечує будь-які факти недобросовісної конкурентної боротьби. «Нас теж перевіряє зараз карантинна інспекція, — говорить Геннадій Валерійович. — Ми ж не кричимо, що це їх конкуренти натравили». І продовжує: «На тому ж ринку є люди, які торгують і в нас. А силою ми нікого не загонимо».
«Мені тут сподобалось, — підтверджує Олена Гура, що привезла м’ясо із Мідянівки. «За два дні кабана продала, — продовжує жінка. — Люди і в новий магазин йдуть скуплятися».
Перший заступник голови РДА Михайло Рудич категорично заперечив припущення про те, що комплексна перевірка ринку має на меті припинення його діяльності. Він заявив: «Навпаки, райдержадміністрація своїм завданням ставить створення здорового конкурентного середовища. Це призведе до зниження цін на м’ясо і покращення якості обслуговування людей». За словами посадовця, перевірка почалася після кількох письмових звернень громадян. Дехто скаржиться на неможливість продати на ринку м’ясо, вирощене у своєму господарстві. Нібито всі місця в м’ясному павільйоні «окупували» «свої» підприємці. Інші громадяни нарікають на антисанітарію на ринку та жахливий стан громадського туалету. Рудич запевнив, що з результатами перевірки буде ознайомлена дирекція ринку з метою усунення виявлених недоліків.
Між тим, підприємці, які торгують м’ясом, у разі закриття ринку обіцяють влаштувати акцію протесту.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2011, 09:00 | Кобеляки | Фінанси
1. Любаша / 29 квітня 2011, 17:08
"За словами посадовця, перевірка почалася після кількох письмових звернень громадян. Нібито всі місця в м’ясному павільйоні «окупували» «свої» підприємці. Інші громадяни нарікають на антисанітарію на ринку та жахливий стан громадського туалету."

Пам’ятаю, як робила матеріал про згадуваний туалет. Так більшість підприємців мовчали як миші або прохали «нічого не пишіть бо хуже буде». І сиділи б вони тихо ще років сорок. Зрозуміло, що скарги Рудичу не вони писали.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації