Вхід | Реєстрація

Нові Санжари до Кобеляк не приєднають?

Нові Санжари до Кобеляк не приєднають?
Принаймні, представники влади запевняють, що у найближчому майбутньому цього точно не станеться.
Чутки — річ вперта і всепроникаюча. Іноді дуже важко зрозуміти — звідки вони беруться і на чому ґрунтуються. Але вони з’являються і, якщо живуть досить довго, то перестають вважатися чутками. До них вже ставляться, як до цілком достовірної та правдивої інформації. Так сталося і у випадку з чутками про об’єднанням районів. Спочатку про це заговорив хтось один. Потім така ж інформація прозвучала із вуст зовсім іншої людини. А невдовзі про об’єднання заговорили усі — від депутатів районної ради до всезнаючих торговців новосанжарського ринку. При цьому, чим більше часу минало від появи перших чуток, тим впевненішими та переконливішими були ті, хто розповсюджував інформацію про об’єднання. Зараз про це говорять, як правило, категорично та безапеляційно.
— Та нас скоро все одно до Кобеляк приєднають! — впевнено говорить журналісту один із мешканців Нових Санжар. — Будемо туди і по довідки їздити, і все начальство буде там.
Джерелом інформації про об’єднання чоловік називає таємничого полтавського чиновника, який нібито говорив про це, як про вже вирішене питання.
Незрозуміло звідки володіють інформацією про злиття районів і журналісти. Так один із наших колег, який працює у Лохвиці, впевнено говорить про об’єднання Лохвицького та Чорнухинського районів.
— У них вже у Чорнухах і роддом закрили, то їхні дівчата їздять народжувати до нас, — розповів він у телефонній розмові. — А там скоро вже і самі Чорнухи до нас приєднають.
Інформація про можливу територіальну реформу непрямо підтверджується і даними, знайденими у Інтернеті. Так у Всесвітній мережі можна знайти інтерв’ю губернатора Одеської області Едуарда Матвійчука, який говорить, що у їхній області планують шляхом укрупнення скоротити кількість районів із 26 до 17.
Отже, якщо про об’єднання говорять на такому високому рівні, то інформація про приєднання Новосанжарського району до Кобеляцького цілком може бути правдивою. Невже два сусідніх райони справді стануть одним? І як скоро очікувати імовірного об’єднання? Відповісти на ці запитання ми попрохали голову Новосанжарської райдержадміністрації Сергія Шовкопляса. Але він одразу поспішив спростувати чутки.
— Що Нові Санжари до Кобеляк приєднають? Жодна посадова особа не говорила про таке об’єднання навіть в анекдоті! — переконано відповів Сергій Миколайович, — І чому це, цікаво, говорять, що нас до когось приєднають? Он у Полтавському районі є села сусідні із нами, може це частину їхнього району приєднають до нас і буде Новосанжарський район, тільки більший?!
Далі Сергій Шовкопляс пояснив, що така масштабна територіальна реформа потребуватиме не лише часу, але й значних фінансових ресурсів.
— Ви подивіться — у Полтаві відмовились від ідеї дати одній з вулиць ім’я Анатолія Кукоби, тому що людям потрібно було б міняти адресу, переоформляти акти на приватизацію квартир, документи на автомобілі і так далі, — продовжує голова РДА. — На все це довелося б витратити близько мільйона гривень. А уявляєте, які суми потрібні на це у масштабах цілого району?!
На підтвердження своїх слів Сергій Шовкопляс запропонував переглянути на сайті «Новини Полтавщини» інтерв’ю із заступником губернатора Валерієм Пархоменком. Наводимо вам цитату із цього інтерв’ю: «Сьогодні говорити про укрупнення областей, районів зарано. А при скороченні кількості сільських рад селянам буде важче вирішувати нагальні питання».
Отже, два чиновники — обласного та районного рівнів — заперечили можливе об’єднання районів. А Сергій Шовкопляс наостанок ще й зазначив, що такої територіальної реформи можна не очікувати найближчі два-три роки. Не вірити представникам влади немає ніяких підстав, тому слід сподіватися, що читачі «ЕХО» і надалі житимуть кожен у своєму районі: кобелячани — у Кобеляцькому, новосанжарці — у Новосанжарському. Але ще лишається така ймовірність, що представники влади просто намагаються не афішувати непопулярної реформи, аби не викликати небажаного ажіотажу у суспільстві. Якщо це так, то незабаром на нас справді чекатимуть глобальні зміни — із об’єднаннями та укрупненнями.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2011, 12:19 | Полтавщина | Політика
1. KING / 30 квітня 2011, 09:16
Чутки про "зліплення" та скорочення деяких областей та районів вперто ходить по інтернету вже другий місяць. Сподіваюся, що це лише чутки. Хоча ці грьобані "реформатори", мать би їх за ногу, можуть і до такого додуматися. А що - це реальне скорочення ще чималої кількості установ держапарату, лікарень, можливо і шкіл. В результаті сила-силенна безробітних, зате ж яка економія для "корита"! Менше людям, більше слав(ра)ним депутатам!
2. koriolan / 30 квітня 2011, 16:28
Насколько помню, в 30-х годах райцентр Кобеляки входил в состав Харьковской области.
Любят наши чиновники тасовать административные границы.
Черноюморный анекдот вспомнил: Новый начальник концлагеря собрал узников на плацу.
- С этого дня в лагере все будет по-новому.
Заключенные с первого барака переходят во второй. А из второго в первый. Несогласных прошу собраться возле крематория.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації