Вхід | Реєстрація

Кабанів на волю!

Кабанів на волю!
Кобеляцьке госпрозрахункове мислисько-рибаль– ське господарство планово займається розве–денням диких тварин і птахів з послідуючим випуском їх у природне середовище.
Мета цього виду діяльності — збільшити поголів’я мисливської фауни. Адже не секрет, що за останні десятиріччя природа надто збідніла на дичину.
Тільки в цьому році нашим господарством вигодовано у вольєрах і випущено в угіддя 17 диких кабанів, 20 диких качок.
Можливо, для декого це здається мало. Але, якщо вникнути у цю справу глибше, то стане зрозумілим, що не так просто виростити, вигодувати, зберегти тварину. Для цього необхідні кошти і не малі. Та й після випуску у природу ще проблем вистачає. Адже тварина виросла між людей і звикнути їй самій знаходити притулок і їжу не так легко. Єгерська служба ГМРГ постійно підгодовує тварин.
Слід врахувати і те, що одним з головних чинників для нормальної адаптації диких тварин, є спокій. На жаль, ідеальних умов створити просто неможливо: у лісах іде вирубка дерев, на полях працює сільськогосподарська техніка, а луки, пасовища, болота постійно випалюються недбалими господарями. Та, незважаючи на труднощі, працівники ГМРГ рішуче настроєні в найближчій перспективі довести поголів’я тварин до оптимальної кількості.
У цьому році на острові Вишняки буде збудований качатник на 100 голів маточного поголів’я дикої качки-крижня. Це дасть можливість випускати у водно-болотні угіддя кожну весну чимало пернатої дичини. А у вольєрах ми розширили поголів’я дикого кабана, щоб також отриманий приріст молодняка випускати в угіддя.
Хочу звернути увагу і на розуміння та підтримку цього напрямку роботи нашого господарства з боку місцевих органів влади. Є надія, що спільними зусиллями влади, нашого господарства, рядових членів УТМР зможемо внести вагомий внесок у збагачення природних запасів нашого краю.

Автор: Валентин Панічевський, голова районної організації УТМР, директор мисливсько-рибальського господарства.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2011, 13:23 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації