Вхід | Реєстрація

Блакитні яйця під червоним прапором

Дивлячись на все те, що нині відбувається в Україні, мимоволі згадуєш часи колишнього СРСР. Надто вже сьогоднішні властьімущі намагаються реанімувати, повернути до життя незмінні атрибути великої радянської імперії. І, як завжди, передають куті меду. Всенародні суботники плавно перетворюються у щоденні трудові повинності. Розчищення посадок обабіч доріг, білування дерев, помпезна, із залученням сотень фотокореспондентів та телеоператорів посадка кількох дерев — все це вже було в нашій історії. Можливо, згідно із задумом найнятих рекламістів, це повинно повернути спокій і впевненість у завтрашньому дні в уми та душі українців. Ще б на прополку бур’янів на поля приватних фермерів відрядити медиків і вчителів, і буде повний комплект. Червоні прапори вже повернулись. Додадуть до них серпів з молотами — і буде вам Радянський Союз.
Якось вся ця радянщина не в’яжеться із не менш показною і помпезною релігійністю нинішньої влади. Всі, як один — в церкві. І в телевізорі, звичайно. По всій країні — білборди з вітаннями до Великодня.
Та чомусь ріжуть очі відверто блакитні, отже й політично коректні, яйця на тих рекламних щитах. І справа навіть не в тому, що великодні крашанки в Україні традиційно фарбують в інші кольори.
Справа в тому, що щоденні дії і вчинки нинішньої, наскрізь капіталізованої і  капіталістичної,  влади надто контрастують із намаганнями зіграти на ностальгії по часах радянського спокою і стабільності.
Згадаймо хоча б дива, які відбулися в стінах не менш «блакитної», аніж яйця, Верховної ради. Там напередодні Великодня, у «чистий четвер» взяв та й воскрес депутат від правлячої партії. Це той, що «прославився», розбившись на своїй машині, вартістю в половину бюджету такого містечка, як Кобеляки. Чоловік загинув, навіть Президент удостоїв його пам’ять своїм співчуттям. А через кілька днів покійний взяв та й проголосував у стінах парламенту.
Що це? Не інакше, як диво сталося. Напевне, в рядах регіоналів з’явився хтось воістину із божественними здібностями, здатний воскрешати. Хто це? Голова фракції Єфремов? Чи знаменитий «диригент» Чечетов? А можливо це все таки взяла гору ота хижацька капіталістична сутність? До результату — за будь-яку ціну, друзям — все, іншим — закон, 300 відсотків прибутку — і немає злочину, на який не здатен капіталіст.
Якось не в’яжуться «народні слуги» на «ламборджині» із червоними прапорами і всенародними суботниками, справжні християнські цінності із «голубими» яйцями.
Можна пофарбувати покійнику губи, можна одягти його в костюм від Бріоні, але живішим він від цього не стане. Як не крути, а часи загальної рівності, на жаль чи на щастя, закінчились. І ніяким шаманством над блакитними яйцями і під червоними стягами їх не повернеш. Надто, коли шамани їздять на «Ламборджині».

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2011, 13:45 | Полтавщина | Редакційна
1. Микола Гузченко / 30 квітня 2011, 11:24
3. KING пише:
«спрямовані лише на те, щоб позлити українців »

100%. Таке наче це колись проблемою було... У людей і у самих розуму вистачало доперти, треба ті прапори чи ні.
2. koriolan / 30 квітня 2011, 12:01
Конечно, автор прав. Как ни ряди, на какие флагштоки и вершины не устанавливай жовто-блакитный стяг, покойника не оживить. Особенно если он висел рядом с фашистским флагом на всех комендатурах оккупированной Украины.
Этот позор не смываем. Это флаг пораженцев и предателей.
А флаг, который трепетался над поверженным Берлином, не может умереть. Он, как душа и идея, бессмертен. Грядет еще его время. Красное Солнце двухцветной тряпкой не закроешь.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації