Вхід | Реєстрація

«П’ять кроків від прірви»

«П’ять кроків від прірви»
Перед початком заходу в залі будинку культури було легко оцінити контингент присутніх. По емоційному спілкуванні між собою та лузанню соняшникового насіння було однозначно зрозуміло — в приміщенні переважна більшість глядачів — молодь. І все б нічого аби деякі парубки не почали похабно поводити себе під час виступу лікаря інфекціоніста Віри Супруненко. Зазвичай підлітки не люблять, коли хтось навчає, як їм жити, однак лікар не читала нотації, а наводила страшну статистику. Вона розповідала про те, що за останні роки кількість хворих на СНІД у Кобеляцькому районі збільшилось від трьох осіб до тридцяти (!). Слід звернути увагу, що з тридцяти хворих — на сьогодні двадцять є жителями Кобеляк. І це лише офіційна статистика, реальні показники набагато більші. Проте, під час промови лікаря у залі панував гул. Напевно, більшість з глядачів прийшли просто послухати музику на рок-концерті і не бажали зосереджуватись на сказаному лікарем.
— Я не буду говорити. Якщо мене не слухають, я ніколи не виступаю! — не витримала Віра Супруненко. — Слова подіяли і присутні притихли.
— Ми слухаємо! — крикнув хтось із залу. Після цього дійсно тишу ніхто не порушував, а лікар закінчила промову за якою послідували аплодисменти.
Глядачам запропонували переглянути фільм під назвою «Тест» про проблеми ВІЛ-інфікованих. Протягом концерту кожен мав можливість безкоштовно здати експрес-тест на ВІЛ. Першим п’яти бажаючим це зробити — подарували квитки на дискотеку «Фабрика». Всього тест здали вісім осіб — це своєрідний рекорд під час подібних акцій в Кобеляках.
Під час концерту, ведуча запропонувала присутнім допомогти благодійному фонду «Знати, щоб жити», зібрати кошти на закупівлю медикаментів. У скриньку, яку передавали по рядах вдалося зібрати 129 гривень 25 копійок.
Першими перед глядачами з’явився гурт «Hammer». Учасники гурту не так давно співають у такому складі, проте вже встигли здобути своїх прихильників, які жваво їм аплодували. Соліст гурту В’ячеслав Самарський привітав «Cry Світу» з Днем їх народження, що, зрештою, робив кожен з наступних виконавців.
Неабияк захопили кобелячан виступи полтавських гуртів «UA», «Blаzing Hill» та білицького «Made Of Metal». Але найбільше присутні чекали на виступ іменинників. Нарешті «Cry Світу» з’явились на сцені. Овації і аплодисменти супроводжували виступ гурту, який був створений ще восени 2004 року Костею Лашком, Вовою Савєльєвим та Ростиком Ламзіним. Потім долучилися Олег Ягольник і Ярослав Гузченко. У такому складі гурт виступав до осені 2008‑го, після чого Ростика замінив Артем Зайцев.
Глядачі покидали зал заряджені енергією та приємними враженнями. Однак на цьому цьогорічні рок-концерти в Кобеляцькому районі не закінчуються.
5 грудня о 18:00, у Білицькому будинку культури відбудеться концерт «Рок проти СНІДу» за участю рок-гуртів: «Вища проба» (Полтава), «Фантом» (Дніпродзержинськ), «Cry Світу» (Кобеляки), «Hammer» (Кобеляки), «Made Of Metal» (Білики) та «Blаzing Hill» (Полтава). Там і зустрінемось.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації