Вхід | Реєстрація

Їхній подвиг безсмертний

26 квітня минуло 25 років із моменту однієї з найжахливіших подій в історії людства - аварії на Чорнобильській АЕС. Щороку ми повертаємося до цієї скорботної дати, яка стала днем масштабної техногенної та екологічної катастрофи, причиною численних утрат, людських каліцтв, смертей, щоб вшанувати пам'ять загиблих ліквідаторів аварії та вклонитися живим. Ці люди ціною власного здоров'я та життя робили все можливе, щоб врятували населення від всенародного лиха, наслідки якого відчула вся країна. Їм належить безсмертний подвиг в ім'я життя на Землі.
Цього дня біля Пам'ятного знаку загиблим ліквідаторам аварії на ЧАЕС, що знаходиться у сквері Героїв Чорнобилю, відбувся мітинг-реквієм, приурочений 25-ій річниці Чорнобильської трагедії. Зі словами глибокої вдячності за проявлений героїзм та безсмертний подвиг до присутніх на мітингу національних героїв звернулися міський голова С.П.Соломаха (на знімку); член правління Миргородського міськрайонного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль України" В.С.Островський; депутати Полтавської обласної ради: В.О.Онищенко, О.Д.Гавловський; відома миргородська поетеса Наталія Харасайло; учні шкіл, які теж небайдужі до трагічних сторінок історії нашої країни. У заході взяли також участь Високопреосвященнійший владика, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип та інші представники духовенства. Настоятель Свято - Успенського Кафедрального собору, благочинний Миргородського округу отець Іван відправив панахиду по загиблих унаслідок аварії.
Під час мітингу дорослі і юні миргородці вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської трагедії хвилиною мовчання та покладанням квітів і вінків до Пам'ятного знаку.
Того ж дня у приміщенні міської публічної бібліотеки для дорослих №1 ім. Д. Гурамішвілі пройшов урок пам'яті "Відлуння Чорнобильських дзвонів". Захід провели працівники бібліотеки Л.В.Тоненчук та Н.М.Рудь. Як доповнення до цього дійства була організована книжкова виставка "Чорнобильський вітер по душах мете, Чорнобильський пил на роки опадає…", де розміщені літературно-публіцистичні статті та книги, які відображають події тієї страшної ночі із 25 на 26 квітня 1986 року.
Світлої пам'яті загиблим від наслідків аварії на ЧАЕС. А живим героям Чорнобилю побажаймо міцного здоров'я та довголіття.

Автор: Ольга ЧЕРКАСЬКА, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2011, 14:21 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації