Вхід | Реєстрація

Готівкові внески у дитсадках заборонили

Батьки дошкільнят іноді висловлюють своє здивування, а часом незадоволення збором коштів у дитячих садках. У зв’язку з цим, група депутатів на сесії міської ради висловили пропозицію про легалізацію процедури збору батьківських грошей.
Півроку тому цю пропозицію висловили на сесії міської ради, що викликало гарячі дискусії. Виникла думка про утворення спеціального благодійного фонду на підтримку діяльності дитячих садків. Всі зібрані батьками кошти перераховуватимуть на рахунок фонду.
«Цей фонд, — повідомив секретар міської ради Сергій Галушко, — ні що інше, як бюджетний рахунок у казначействі. Батьки сплачують кошти, а потім пишуть клопотання від батьківського комітету і завідуючої з проханням міськвиконкому розпорядитись ними так, як вони вважають за потрібне. Куди напишуть клопотання, туди виконавчий комітет і спрямує гроші. Міська рада як фінансувала дитячі садки, так і фінансуватиме. Фонд — це допоміжні кошти на утримання дитсадка. Різниця тільки в тому, що тепер гроші видно на рахунку. Один раз на рік міська рада звітуватиметься. Рахунок може бути використаним і для спонсорських та грантових коштів. Тоді вже разом із завідуючими ми вирішимо, яка проблема актуальніша і куди краще витратити гроші».
Відповідно до цього положення було видане розпорядження міського голови, в якому йшлося про заборону збору коштів в дитячих садках. У цьому правилі є одне виключення — це щомісячні внески в незначних розмірах на придбання засобів гігієни. Зі слів Сергія Станіславовича, в дитячому садку №1 вже відбулися збори, на яких батьки малюків однієї із груп здали по 400 гривень і перерахували на їх благодійний фонд.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2011, 16:47 | Кобеляки | Суспільство
1. Ярослава Даценко / 11 травня 2011, 16:27
55. Секретар міськради Галушко С.С. пише:
«Щодо спонсорських бойлера та кулера: все, що знаходиться в бюджетному закладі, має бути проінвентаризовано (за винятком особистих речей працівників)і крапка! »

Шановний пане Галушко С.С.! Не поспішайте ставити "КРАПКУ" в цьому питанні. Ви, як людина глибоко обізнана в законодавстві нашої держави, поясніть мені, простому вчителю з трьома вищими освітами - якими законами, нормативними актами чи статтями ви керуєтесь здійснюючи такий вид інвентарізації? Бо я,за браком часу, не маю змоги перечитувати численні статті та закони , тому керуюся такими людськими інститутами як совість, справедливість, людяність та доброта.
Зрозумійте мене правильно, я ні в якому разі не збираюся вилучати свою "спонсорську допомогу", але якщо ваша мерія не в змозі забезпечити дитячий заклад спеціальним обладнанням, мінімальним ремонтом та в кінці-кінців "банальним" піском в дитячі пісочниці, то за це буду турбуватися я , однак намагатимусь не допускати, щоб мерія приписувала собі те, що зроблено руками та коштами батьків і вихователів. Вірити потрібно не "кріслам", а людям!
2. Марта / 23 вересня 2015, 15:53
Це все було б дуже добре, якби батьки -платники могли б в будь-який момент зайти на сайт, подивитись, скільки на рахунку і куди йдуть їхні гроші. Я , мама дитини, яка відвідує цей садок, хотіла б знати скільки грошей і на що виділено цього року з міського бюджету для дитячого садка номер 7.? Чекаю відповіді!!!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації