Вхід | Реєстрація

У кінних перегонах на Полтавщині перемогла Радість

У кінних перегонах на Полтавщині перемогла Радість
У Дібрівці Миргородського району 2 травня відбулись традиційні кінні перегони.
У чотирьох заїздах із п’яти призові місця були за 56-річним майстром-наїзником Дібрівського кінного заводу №62 Григорієм Назаренком.
– Кінно-спортивне свято включало в себе п’ять заїздів та показові виступи між ними, – розповідає Тетяна Могильна, племобліковець по конярству ДП ДКЗ №62. Перед початком дійства відбувся театралізований парад (підняття державного прапора, виступ духового оркестру та вивід кращих коней господарства). Після цього глядачів та учасників привітали керівники району та області.
У кінних перегонах брали участь коні та наїзники із Дібрівки, Миргорода, Пирятина та Сумської області.
У першому заїзді на призи Дібрівського кінного заводу  усі призери – місцеві. Перемогу отримала кобила Радість та її майстер-наїзник Григорій Назаренко. Другою до фінішу прибула кобила Громка з наїзником Ігорем Родіоновим.  Третім був жеребець Миргород, яким керував тренер-наїзник першої категорії Андрій Прокопенко.
Нагадаємо, Григорій Назаренко – багато років поспіль як наїзник очолює таблицю переможців. Він один із найстарших в області і найдосвідченіших.
У другому заїзді відзначилась Тетяна Спиця – єдина жінка-наїзниця перегонів.

Другий заїзд:
1 місце – жеребець Інкерман, наїзник Дмитро Гординський;
2 місце – жеребець Конкорд, наїзник Григорій Назаренко.
3 місце – кобила Костьол, наїзниця Тетяна Спиця.
Усі згадані наїзники та коні також із Дібрівки.

Третій заїзд:
1 місце – жеребець Іскрометний, наїзник Віталій Ключников із Сумщини. Друге місце за Ізумрудом та наїзником Олександром Кравченком також із сусідньої області. Третім був кінь Мак, наїзник Євгеній Кирніс (Пирятинщина).
У четвертому і п’ятому заїздах Григорій Назаренко на Власті та Рябіні діставався фінішу третім.
Призи, які виборювали наїзники, – грошові. Загальна сума виграшу – 16 тисяч гривень. Ці гроші інвестував у змагання агрохолдинг, із яким співпрацює кінний завод.
Поміж заїздами глядачі побачили, як можна вправлятись, як-то кажуть, будучи й на коні, й під конем. А ще розважили присутніх перегони на справжніх возах.

Довідка
У селі Дібрівка знаходиться один з найбільших конезаводів України. Заснований у 1888 році великим князем Романовим Дмитром Костянтиновичем.
Завод займається розведенням російської та орловської рисистих порід, а також новоолександрівської ваговозної породи.

Автор: Ніна КОРОЛЬ, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2011, 17:30 | Миргород | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації