Вхід | Реєстрація

Бережімо ліс!

Ліси – зелені легені нашої планети, що наповнюють атмосферу киснем. Чотири дорослих дерева за добу віддають в атмосферу стільки кисню, що його вистачає для дихання однієї людини. Особливо великої шкоди завдають лісам пожежі. Це страшне лихо не тільки для деревної рослинності, але й для всього живого. Гинуть не лише дерева, а й птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар ґрунту. Основна причина виникнення пожеж – порушення протипожежних правил людьми, які перебувають у лісі. З огляду на це, пам'ятайте: • Не кидайте в лісі недопалки! • Не паліть багаття поблизу дерев! • Розпалюйте вогнище, по можливості, на місці попереднього! • Місце розпалювання вогню обкладіть камінням чи обсипте землею (піском)! • Не залишайте вогнище без нагляду! • Наприкінці обов'язково залийте вогнище водою, або засипте землею чи піском! • Не будьте байдужі до незаконних знищень зелених насаджень. Якщо ви стаєте свідками таких злочинів, терміново зверніться до органів місцевого самоврядування або державної лісової охорони. Лісові масиви представляють велику цінність для людей. Ми повинні відповідально ставитися до цього скарбу природи і не припускатись помилок, коли відпочиваємо у лісі. Працівники лісової охорони ДП «Лубенський лісгосп» проводять спеціальні рейди-перевірки у лісових масивах району для виявлення порушників правил пожежної безпеки та попередження випалювання насаджень. За самовільні підпали до порушників природоохоронного законодавства застосовуємо заходи адміністративного впливу, передбачені Адміністративним кодексом України, зокрема штрафні санкції: від 170 до 340 грн. — до громадян; від 850 до 1190 грн. – до посадових осіб. За завдані особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природозаповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафів: на громадян — від 340 до 680 грн., на посадових осіб — від 1190 до 1700 грн.

Автор: Ігор Кулібський, Інженер ОЗЛ ДП «Лубенський лісгосп»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2011, 10:35 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації