Вхід | Реєстрація

Податкова інформує

Виявлення та руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань — це реальні доходи до бюджету
Як відомо, головне завдання податківців — наповнення державної скарбниці, а основою економічного розвитку держави є розвиток бізнесу як одного з пріоритетних напрямів державної політики.Працівниками Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ проводяться заходи з виявлення та руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань з податку на додану вартість та податку на прибуток, виявлення і припинення діяльності підприємств — «податкових ям», дослідження розбіжностей податкових зобов’язань та податкового кредиту, встановлення вигодонабувачів і реальних втрат, заходи з руйнування виявлених схем формування фіктивного податкового кредиту та стягнення у дохід держави недоотриманих сум податкових зобов’язань. Завдяки упередженим проведеним заходам при аналізі наданої звітності поповнюється державний та місцевий бюджет.
З метою виведення з тіні доходів фізичних осіб, з'ясування причин виплати на підприємствах заробітної плати у розмірах менше або на рівні законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати, податківцями Кобеляцького району проводяться зустрічі та співбесіди з керівниками підприємств, фізичними особами-підприємцями, які нараховують та виплачують заробітну плату менше встановленого законодавством розміру, під час яких розглядаються питання щодо своєчасності та обсягів виплати заробітної плати працівникам, повноти сплати податку на доходи фізичних осіб до бюджету.
Проте деякі суб’єкти господарювання у своїй діяльності знайшли стереотип: розумний і успішний керівник — це той, хто вміє «сховати» свій прибуток від держави. Звідси і схеми мінімізації податкових зобов’язань — шляхом використання віртуальних фінансових схем, фіктивних фірм та угод. Неприпустимою є така діяльність підприємств, основним видом діяльності яких є громадське харчування, оптова та роздрібна торгівля. Жодне з підприємств галузей народного господарства при створенні не ставило собі за мету неприбуткову діяльність.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян


Запрошуємо на семінар!
Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ запрошує суб’єктів підприємницької діяльності району на загальний семінар (безкоштовний), який відбудеться 18,19 травня 2011 року о 10 годині в Кобеляцькому відділенні Кременчуцької ОДПІ (м.Кобеляки, вул.Касьяна, 2). Тема семінару: «Нововведення Податкового кодексу. Проблеми та нові можливості. Практичні рекомендації. Спрощена система оподаткування. Податок на прибуток». Телефон для довідок: 3–11–41.

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ


Електронне звітування — економія робочого часу та коштів

Кількість платників податків, які звітують в електронному вигляді, щодня збільшується. З минулого року для платників, що звітують в електронному вигляді, реалізована можливість попереднього контролю за правильністю та достовірністю індивідуальних податкових номерів контрагентів. На сьогодні вже адаптовано до вимог Податкового кодексу для фізичних та юридичних осіб біля 20 нових форм звітності.
Шановні платники податків! Якщо ви прийняли рішення перейти на електронну систему подання податкової звітності, звертайтесь до Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ за адресою: м. Кобеляки вул. Касьяна,2, каб.1,8 тел. 3–17–05, 3–11–41. Фахівці інспекції обов'язково нададуть вам кваліфіковану допомогу.

Підрозділ автоматизації процесів оподаткування


Громадяни мають право на зверненя
Законом України «Про звернення громадян» кожному громадянину гарантовано захист його законних прав та інтересів, а також — можливість відстоювати їх у разі порушення.
Податківці краю приділяють значну увагу проблемним питанням, які порушені у зверненнях. Тому кожний громадянин, який звертається до податкової служби, може бути впевнений у тому, що його звернення буде обов’язково розглянуте і він отримає повну та фахову відповідь.Звертайтеся до Кобеляцького відділення КОДПІ: м. Кобеляки, вул. Касьяна,2. Довідки за телефоном 3–11–41.

Автор: Кобеляцьке відділення КОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2011, 17:22 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації