Вхід | Реєстрація

Шахові «війни» до Дня Перемоги

Шахові «війни» до Дня Перемоги
5-го травня у новосанжарському шаховому клубі імені Івана Джалого пройшов турнір, присвячений Дню Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками.
У змаганнях взяли участь кращі шахісти району, які виборювали переможні місця за коловою системою. За кожною шахівницею розгорталися великі та маленькі інтелектуальні битви. Кожен шахіст намагався за відведені п'ятнадцять хвилин втілити у ходах свої задумки із тактики і стратегії. Деяким учасникам перемоги давалися у важкій боротьбі, деяким, навпаки, діставалися досить легко. Так вже досвідчений шахіст Леонід Береза одну із своїх партій виграв, як кажуть шахісти, «на прапорцеві». Його суперник до останнього мав чисельну і територіальну перевагу, але… не мав часу. Тому у кінцівці змушений був поспішати, зробив кілька необдуманих ходів і, як результат, партію програв. Інший суперник Берези — Олег Єрмаков, вирішив пограти у «гусарські» шахи — пішов уперед великими силами. І ледь не досяг перемоги! Суперника відділив від мату один-єдиний хід, але якраз його Єрмакову і не вистачило. Він спочатку втратив темп атаки, потім — кілька фігур, і, зрештою, програв.
Але святкувати перемогу Леоніду Березі не судилося. Він теж вирішив пограти у гусарів за шахівницею і програв більш спокійному і виваженому у цей день Миколі Старченку. Останній і здобув перемогу в турнірі загалом, набравши 7 очок. Леонід Береза отримав на бал менше і став другим. Замкнув трійку призерів Віктор Коба.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2011, 18:30 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації