Вхід | Реєстрація

Скільки коштує весняний борщ?

Скільки коштує весняний борщ?
Претендувати на об’єктивність цінового аналізу марно. Просто у неділю під обід прямую на базар і цікавлюся, що по чому?
Будемо варити, наприклад, трилітрову каструлю борщу. Чому саме борщу? Бо у цій страві дуже багато компонентів. Тож дізнаємося, скільки коштує «борщова каструля» в Кобеляках.
За цінами сьогодні не вженешся. Учора олія домашня була 12 гривень за пляшку, а сьогодні, дивись, уже 13. У магазинах, правда, ще дорожче: від 16 до 18 гривень. Свинина більше півсотні гривень за кілограм сягнула. Кому поталанить, купить і дешевше. Торговці цим товаром загукують покупців: «Хоч і дорогувато, зате своє, домашнє, не «обамівське»! Молоком годувала!».
Отож, за кілограм свинини з мене запросили 55 гривень, стільки ж ребрини «потягло» на 35 гривень, сало (на зажарку) – 5–10. Делікатесну підчеревину вже попродали, за словами торговців, по 25 гривень. Можна м’ясо замінити курячими стегенцями, але то вже не такий борщ вийде.
Буряки у тітоньок з домашніми припасами – по 8 гривень за кілограм, капуста – 17-18, морква – від 8 до 10, картопля – 8-9 гривень. Спробувала поторгуватися – краще б і не починала...
Свіжа зелень «кусається» – стограмові пучки кропу та петрушки коштують 6 гривень, цибуля ріпчаста – 10 гривень за кілограм. А часник – усі 40! Правда, однієї голівки для борщу вистачить.
Півлітрова баночка томатного соусу коштує від 9 до 12 гривень. Пакетик лаврового листу – 1 гривня. Якщо варити борщ за усіма правилами, то виллється це у солідну копієчку – близько 104 гривні за трилітрову каструлю. А до борщу ще треба сметани (8–11 гривень), хліб (від 2,85 до 3,60 гривні за буханець) та спеції. От і виходить,  що пообідати наваристим борщем для середньостатистичної родини коштує близько 120 гривень.
Можна, як варіант, приготувати пісний борщ. Замість м’яса – пара баночок рибних консервів у томаті («кілька» більш-менш нормальної якості – 4,5 гривні за банку), замість сала – олія (до 18 гривень за пляшку), консервована квасоля – близько 8 гривень. Та зекономити не дуже вийде. Ближче до осені вартість миски національної страви №1 має зрости. Що ж, доведеться переходити на галушки :)

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2011, 12:18 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації