Вхід | Реєстрація

«Нам сказали: «Ви дивом залишились у живих!»

«Нам сказали: «Ви дивом залишились у живих!»
Постраждалі у аварії двох таксі на одній з вулиць Нових Санжар розповідають про події тієї ночі.
Після виходу у минулому номері статті про зіткнення двох таксі у Нових Санжарах до автора зателефонували постраждалі, які їхали у одному з авто. У минулу суботу ми зустрілись із ними у хірургічному відділенні Новосанжарської ЦРЛ.
У палаті № 4 журналіста зустрічає родина Демидових у повному складі: тато Олександр, мама Аліна та їх семирічний син Денис. Усі вони потрапили до лікарні після тієї аварії.
— Того вечора ми викликали таксі, щоб доїхати із Соснової Рощі на автоколону, — розповідає Аліна Демидова, — По нас якраз і приїхала червона «Лада». Ми сіли і поїхали. Я пригадую лише, як вже майже проїхали перехрестя і раптом побачили різке світло фар. А потім був удар і я, мабуть, відключилася. Саша теж нічого не пам’ятає з моменту аварії.
Розповідь продовжує Максим — водій тієї ж самої «Лади». Після аварії він відмовився від госпіталізації і батько відвіз його додому. Але наступного вечора хлопцю стало погано, він викликав «швидку» і опинився у сусідній палаті зі своїми пасажирами.
— Після зіткнення я виліз через передню пасажирську дверку, бо мою перекосило і заклинило, — розповідає Максим, — Побачив Аліну, яка лежала на задньому сидінні без свідомості і витяг її з машини. Вже потім я побачив Дениса, який чомусь опинився вже на вулиці. Мабуть, від удару він вилетів через вікно. У нього ішла кров — із лоба, носа, вух — все було порізане склом. Я витирав її ватою з аптечки, а Дениска зовсім не жалівся, тільки питав мене: «Дядя, а тобі не больно?».
Потерпілі розповіли, що удар був настільки сильним, що їх особисті речі позалітали за високий бетонний паркан сусіднього з місцем аварії подвір’я. А самих їх від смерті врятувало лише те, що удар прийшовся у перед «Лади», а не у місце, де сиділи пасажири.
— Нам потім один з даїшників сказав, що машина летіла із швидкістю понад 100 кілометрів на годину! — говорить Аліна, — і ми просто дивом залишились у живих. Наше щастя, що уся сила удару пішла у ліве переднє колесо і мотор.
Одразу після зіткнення машин на місце аварії збіглися десятки новосанжарців. Одні допомагали пасажирам вибиратися із побитих авто, інші викликали «швидку». Приїхала вона миттєво, благо — до лікарні було рукою подати. Олександра, Аліну та Дениса доставили до приймального відділення, де у всіх діагностували черепно-мозкові травми та чисельні забої.
— У Дениски голова була розсічена і коліно, йому у приймальному одразу зашили, — продовжує Аліна, — У мене теж була розбита голова, усі губи та язик були посічені. Потім три дні практично нічого не їла.
Зашивали лоба і водієві «Лади» Максиму. Але він, на відміну від Аліни та Олександра, з моменту зіткнення постійно залишався при свідомості.
— Після того, як я повитягав пасажирів, подивився — де ж водій «Шевроле». Його ні у машині, ні біля неї не було, — розповідає юнак, — потім він раптом повернувся із якимось хлопцем. Той підійшов і сказав, що це він був за кермом, а власник «Шевроле» нібито сидів поруч, бо був п’яний і не міг керувати машиною. Працівники ДАІ вже навіть права у того хлопця були забрали. Але тоді я і деякі свідки почали пояснювати цьому хлопцю — що він на себе бере і за що йому доведеться відповідати. Той швидко усе усвідомив і сказав: «Я за кермом не був — ось водій». І швидко зник.
І потерпілі, і водій «Лади» переконують, що водій «Шевроле» був добряче напідпитку. Це, нібито, підтвердив і медичний огляд, який обом водіям провели у приймальному відділенні Новосанжарської ЦРЛ.
— Як тільки ми вийдемо із лікарні — подамо на водія «Шевроле» до суду, — обіцяє Аліна Демидова, — Він нас мало не вбив, ще й після аварії навіть не допомагав витягати нас із машини. І після цього ні разу не прийшов нас провідати у лікарні. Я не хочу від нього якоїсь компенсації — мені гроші його не нужні. Нехай просто відповість перед законом!
Якщо водій «Шевроле» до постраждалих не заходив, то до них, натомість, приходило багато інших людей.
— До нас приходила Денисова класний керівник — Тамара Миколаївна Шмигло. І дітки із класу приходили і малюнки йому передавали, — розповідають постраждалі, — Ми дуже вдячні усім, хто нас провідував. Особливо, сім’ям Стеблюків та Святеликів. А ще ми дуже вдячні лікарям ЦРЛ, які нам дуже допомогли. Насамперед, хірургу Володимиру Пишненку.
Після зустрічі із потерпілими журналісту вдалося знайти одного з безпосередніх свідків аварії — новосанжарця Вадима Семиліта. Він не просто бачив усі події із перших секунд, а ще й ледве не став одним із постраждалих.
— Ми із знайомим їхали на мопеді і якраз перед цим перехрестям загальмували — нам треба було подзвонити, — розповідає хлопець, — Тут із низу на швидкості вилітає «Шевроле» і б’є «Ладу» у бік. Машини пролетіли від нас у кількох метрах. Я так злякався, що не одразу зрозумів — що трапилося. А потім дійшло і мене аж затрусило. Якби ще якісь пару метрів — я б оце з вами не розмовляв!
Після розмов із постраждалими та свідками ми вирушили до районного відділення ДАІ. Там планували дізнатися, як проходить слідство. Але нічого нового начальник відділення Вадим Осаулко сказати не зміг.
— Зараз я не маю права надавати якусь офіційну інформацію, — пояснив він. — У 10-денний термін ми або порушимо кримінальну справу проти винуватця аварії, або не порушимо її. Але до того часу, тобто до 12-го травня, ніякої інформації надавати не можемо. Зараз ми усіх постраждалих відправляємо на судмедекспертизу, щоб з’ясувати ступінь одержаних ними тілесних ушкоджень. Також спеціальний експерт вивчатиме автомобілі та їх ушкодження, після чого дасть свій висновок. І вже 12-го травня я зможу відповісти на ваші запитання.
Того ж дня ми побували і у центральній районній лікарні. Головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря повідомила нам, що станом на вівторок у лікувальному закладі перебувають лише двоє потерпілих у аварії — мати та син Демидови.
— Серйозних травм там ні у кого не було, — зазначила Ольга Гиря, — Що ж до обстеження на алкоголь, то я не цікавилась — чи був хтось із водіїв п’яним. Мене більше турбували постраждалі люди.
12-го травня ми знову зустрілися із Вадимом Осаулком і він, нарешті, зміг відповісти на усі запитання журналіста. Як підтвердив начальник відділення ДАІ, винуватцем аварії дійсно був водій «Шевроле». Він порушив правила, виїхавши на перехрестя і не надавши переваги «Ладі». Крім цього, водій «Шевроле» перебував за кермом напідпитку, що підтвердили результати експертизи. Але, не дивлячись на це, кримінальної справи проти винуватця аварії не порушать.
- Оскільки потерпілі у цій аварії не отримали тілесних ушкоджень середнього або тяжкого ступеню складності, то кримінальна справа порушуватися не буде, - пояснив Вадим Осаулко, - натомість водія притягнуть до адміністративної відповідальності.
Тепер справою займатиметься суд. Саме він вирішить, на яке покарання заслуговує водій «Шевроле» - накладення штрафу або відпрацювання громадських робіт. І лише суд за українським законодавством може позбавити водія права керування транспортним засобом на строк до 3 років. Якщо цього не станеться, то зовсім скоро горе-водій знову зможе сісти за кермо.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2011, 13:27 | Нові Cанжари | Надзвичайне
1. New York / 21 травня 2011, 10:21
Вова Паршевлюк, кстаті, чисто по-приколу, мог би спитати: "А, ще не цікавились. То може давайте прямо зараз перевіримо? Адже для вас і для наших читачів дуже важливий кваліфікований коментар головного лікаря."
Подивився б, як вона знервовано заїкається і як її очі бігають з кутка в куток.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації