Вхід | Реєстрація

Нові Санжари приймали козацьких нащадків із трьох районів

Нові Санжари приймали козацьких нащадків із трьох районів
6-го травня у Новосанжарському НВК пройшов обласний конкурс «Нащадки козацької слави». За перемогу в ньому змагалися команди з Нових Санжар, Кобеляк та Козельщини.
Перед початком змагань команди привітав начальник Новосанжарського відділу освіти Микола Таран. Після цього кожна із козацьких дружин продемонструвала глядачам свою презентацію. Представники Кобеляк та Козельщини співали, а господарі-новосанжарці не лише виконали кілька акробатичних елементів з бойового козацького стилю гопак, але і влаштували справжній поєдинок на несправжніх шаблях. Вийшло цікаво і видовищно.
Далі командам розповідають про правила проведення конкурсних змагань і вони вирушають готуватися. За кілька хвилин перші учасники вже стрибають у довжину, другі змагаються у швидкості бігу, а треті відповідають на запитання теоретичного конкурсу. Змагання зі стрибків проходять цікаво та емоційно. Хтось стрибає на 2,30, але його результат не зараховують — заступ. Такі от «заступи» коштують команді перемоги. Зокрема, Козельщина поступається Новим Санжарам у стрибках лише на кілька сантиметрів. І якби не помилка одного з козельщан — бути б їм першими.
Далі йдуть змагання зі стрибків на скакалці. Тут теж є на що подивитися. І у кобеляцькій, і у новосанжарській командах знаходяться дівчата, які за 30 секунд настрибають понад сотню разів. Судді лише встигають рахувати.
Загалом змагання тривають кілька годин. За цей час козацькі нащадки встигають і канат поперетягувати, і естафету пробігти. Боротьба на кожному етапі йде рівна, усе вирішують буквально кілька набраних чи втрачених балів. У підсумковій таблиці перше місце все ж таки посідають господарі — команда Нових Санжар, другими стають учасники з Козельщини, третіми — з Кобеляк.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації