Вхід | Реєстрація

Ленінградська область Росії та Полтавщина вже давно співпрацюють в різних сферах

Ленінградська область Росії та Полтавщина вже давно співпрацюють в різних сферах
А відтепер за посильної допомоги ленінградських пошукових бригад відбувається перепоховання синів нашої області, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. З керівниками організацій, завдяки яким це стало можливо, зустрівся голова обласної ради.
Пошукові бригади Ленінградської області за час своєї роботи знайшли залишки більше п'ятдесяти п'яти тисяч радянських солдат, які загинули на полях бою в області під час Великої Вітчизняної війни, говорить координатор по зв'язкам з країнами СНД та Балтії Міжрегіонального громадського Фонду з вшанування пам'яті загиблих при захисті Вітчизни Андрій Лещенко. Імена більше 5 тисяч загиблих встановили і передали на поховання родичам, додає чоловік. Серед них – і вихованець Полтавщини солдат Михайло Конелець, який захищав так званий «Невський п'ятачок».
Андрій Лещенко, координатор по зв'язкам з країнами СНД та Балтії Міжрегіонального громадського Фонду з вшанування пам'яті загиблих при захисті Вітчизни:
— «Невський п'ятачок» являв собою полоску землі кілометр на два, яка була зайнята нашими військами на тому березі річки Нева, де були німці. Вона була зайнята 19 вересня 1941 року до 27 січня 1944 - до повного зняття блокади Ленінграда. Це був єдиний шмат землі, звідки наші війська не покидали.
За весь час бойових дій на ньому загинуло більше трьохсот тисяч солдатів, додає чоловік. Серед них – і наш земляк, який загинув ще у 1941 році від розриву німецької міни, розповідає Андрій Лещенко. Залишки солдата перепоховали на його Батьківщині в Карлівському районі, а особисті речі, з якими його знайшли, передали племінниці.
Така ініціатива ленінградських друзів отримала велику підтримку і в Полтавській обласній раді, говорить її голова Іван Момот. Адже поховання справжніх воїнів – справа почесна, впевнений він.

Іван Момот, голова Полтавської ОР:
— Мені здається, що для поколінь молодих, поколінь прийдешніх це добрий урок того, що нам ділити нічого. У нас спільна історія і, я думаю, що той, хто хоче, той знаходить отакі справи, на яких можна тільки дружити та підтримувати одне одного.
Однак, скаржаться гості з Санк-Петербурга, залишається головна проблема – неврегульованість законодавств між країнами при перевезенні залишків воїнів. Так, аби перевезти їх з Росії, необхідно оформити десяток російських документів та значно більше українських. Узгодження такого процесу, впевнені учасники зустрічі, – справа недалекого майбутнього.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2011, 15:44 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації