Вхід | Реєстрація

Розкошелитися на ремонт

Розкошелитися на ремонт
Завдяки благодійним внескам батьків школи та дитсадки зібрали більше грошей, ніж було виділено бюджетом на капітальний ремонт.
З січня по квітень на благодійні рахунки шкіл та дитсадків наді­йшло 1,1 млн грн, при цьому з міського бюджету на капремонт виділено у 32 рази менше від потреби.
— Гроші поділили порівну між школами та дитсадками, будемо ремонтувати покрівлі. Підрахували, що вистачить на 8 шкіл та 6 дитсадків, – повідомив начальник міського управління освіти Геннадій Москалик.
Багато на бюджетні кошти не відремонтуєш – це вже прописна істина. Тому щорічні ремонти лягають на плечі батьків. А в деяких випадках плани настільки масштабні, що батьки навіть серйозно розмірковують над тим, щоб змінити місце навчання дитини.
— У дитсадку запропонували здати на ремонт 410 грн: окрім фарби та традиційних матеріалів, парти купувати треба і стіл для виховательки, а ціна його понад 1000 грн, – розповідає Олена, мати двох дошкільнят. – Добре, що в мене друга дитина ще маленька і не ходить у дитсадок!
Працівники дитсадка, у свою чергу, кажуть, що пропонують зробити найнеобхідніше:
— Що вдієш, коли меблі не оновлювалися вже 20 років? Ми розуміємо, що батькам дорого, тому просимо здати кошти зараз й упродовж року не платити у фонд дитячого садка.
Подібні дискусії іноді переростають у конфлікт, адже ті речі, які одні батьки вважають необхідними, інші називають розкішшю або просто марнотратством.
— Поясніть, навіщо купувати телевізор на групу подовженого дня у початкових класах? Мені грошей не шкода, але наші діти й так багато часу проводять біля телевізора та комп’ютера!  – ділиться наболілим мати другокласника.
Розкошелитися на дорогий ремонт чи обійтися дешевим варіантом – вирішувати батькам, але діти в будь-якому випадку завжди задоволені.

Благодійні внески будуть під контролем
Міська влада планує контролювати використання коштів, зібраних медичними закладами. Зараз головні лікарі самі вирішують, як витрачати кошти. У майбутньому вони муситимуть звітуватися не лише перед мерією, а й перед громадою.
— Ніщо так не породжує безвідповідальність, як відсутність контролю у використанні грошей, – прокоментував нововведення мер Олег Бабаєв. Він же пообіцяв, що кременчужани знатимуть, скільки коштів зібрали в кожній лікарні й куди витратили.

«Шкідливим» урокам – ні!
Чи безпечно використовувати сучасні будматеріали для ремонту класів? Головний лікар міськСЕС Віктор Самойленко пояснює: якщо товар купують для дитячого закладу, мають поцікавитися гігієнічним висновком:
— У Кременчуці поки що не було випадків, коли доводилося «бракувати» ремонти, але подібне трапляється. Наші колеги з районної СЕС зіштовхнулися з ситуацією, коли в дитячому садку настелили таке покриття, що нічим дихати!
Що стосується моди на підвісні стелі та необхідності замінити старі вікна на пластикові, то, з точки зору фахівця СЕС, це не дуже корисно: «Пластикові вікна абсолютно герметичні, й якщо у класі немає вентиляції, тоді не вистачає кисню, діти починають позіхати, швидко втомлюються».

Автор: Лариса Гориславець, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2011, 15:53 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації