Вхід | Реєстрація

Почитайте Юрія Дмитренка

Юрій Дмитренко народився у другій половині ХХ століття. Тому він є сином цього складного, періодами трагічного, але знаменного часу, що приніс великі історичні зрушення.
Батьківщина письменника — село Глодоси, що на Кіровоградщині. Перший успішний вихід на сторінках преси у 1975-му році (етюд «На рушникові хліб-сіль», образок «Гніздо») круто змінив подальший життєвий шлях Юрія Дмитренка.
Нині він вже член Спілки письменників України, Спілки журналістів України, почесний голова Полтвської спілки літераторів. Працює у жанрі документалістики, детективу, поезії, публіцистики. Юрій Дмитренко — автор поетичних збірок «Усе минає», «Догорає свіча», «Крик змія»; книг публіцистики, серед яких і «Я, батько Махно», «Я, комбриг батька Махна», де автор прагне по новому осмислити складну історичну постать Нестора Махна. З пера Юрія Дмитренка вийшли книги порад рибалкам «Зимова риболовля», «Рибалці про риб України»; цикл гостросюжетних повістей та романів, яким властива гостра сюжетність, психологічна правдивість вчинків героїв, які борються проти добре організованих злочинців, котрі, мов павутина, заснували усі ланки суспільного життя і загрожують процесу державотворення в Україні. Юрій Дмитренко — автор книг для дітей, іронічних казок для дорослих, історичних пригодницьких романів.
Але головним твором усього творчого життя письменника стала історія проти більшовицького повстанського руху в Україні у період з 1917 по 1927 рр., що вилилося у 9 томів (26 книг!) циклу «Український вузол», «Загибель імперії», «Нашестя», «Гетьманська держава», «Війна з Росією», «Вогонь Холодного Яру», «Отаманщина», «Махновці», «Повстанці». У 2009-му вийшла книга Юрія Дмитренка «Зраджений народ». Із більшістю перелічених книг ви можете познайомитись у Новосанжарській центральній районній бібліотеці, куди ми запрошуємо усіх, бажаючих познайомитись із творчістю Юрія Дмитренка.

Автор: Підготовано працівниками Новосанжарської ЦРБ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Іван Буряк / 23 вересня 2013, 12:11
УТОЧНЕННЯ. Юрій Дмитренко - етнічний козак.Народився в козацькій сімї.До семи років жив у хуторах Оборожні та Дмитренки, звідки родом були його батьки.1950 року по закінченні технікумів батьки письменнника були направлені на роботу в с.Глодоси на Кіровоградщені,де народився майбутній літератор. Після народження разом з матіррю жив у Оборожних, а з трьох років, поки батьки будували в Хмельовому хату, до семи жив тут у діда і баби.Тому Юрій Дмитренко у своїх автобіогпрафіях пише, що РОДОМ він з х.Дмитренки, а народився у Глодосах.
2. Чорний Ворон 2 / 23 вересня 2013, 15:38
історія проти більшовицького повстанського руху в Україні - ????

Виправте помилку: насправд історія боротьби українського повстанства проти більшовиків у період із 1917 по 1927 роки.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації