Вхід | Реєстрація

Депутати реорганізували лікарні і подивились на Ніну Ясинську

Депутати реорганізували лікарні і подивились на Ніну Ясинську
Чергова сесія Кобеляцької райради знову пройшла швидко і безконфліктно. Навіть «бютівці» голосували синхронно з «регіоналами».
Більшість питань порядку денного депутати навіть не розглядали,  одразу переходячи до голосування. Аргументували свою поведінку наступним чином: «Ми вдосталь наговорились під час засідань комісій, всім усе зрозуміло». Начальнику фінансового управління райдержадміністрації Андрію Дацку навіть довелось наполягати, щоб його вислухали. Адже деякі уточнення до районного бюджету довелось вносити вже після того, як депутати наговорились в комісіях. Гроші ж прийшли напередодні сесії.
У результаті додаткові кошти з державного бюджету та ті, що залишались в районній казні, направили в основному на медицину, освіту, культуру і ремонт будівлі районної ради. Всього вільних коштів набралось на 427 тисяч гривень. 120 тисяч із них пішли на утримання Іванівської лікарні, 51 тисяча — на ремонт покрівлі центру культури і дозвілля, 30 — на ремонт будівлі райради. Ще 50 тисяч дали освіті. Майже 36 тисяч використають на соціальний захист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Уже звично за всі запропоновані рішення одностайно голосували не лише «регіонали» та їх союзники «соціалісти», а й колись затяті опоненти перших — «бютівці». Так же одностайно вони не захотіли слухати звіт директора бюро технічної інвентаризації і лідера районного осередку «Батьківщини» Ніни Ясинської. Голова райради Юрій Тагадюк з  цього приводу пожартував: «Ми хоч подивились на чарівного директора БТІ, запросивши Ніну Анатоліївну вийти до трибуни».
Єдине питання, в якому думки депутатів розділилися, стосувалось реорганізації медичних закладів району. Проти цього виступили представники «Фронту Змін». Виступаючий від них Йосип Островський аргументував: «Я був на сходці в Іванівці. Місцева громада виступає категорично проти закриття стаціонару. І ми не підемо проти думки громади. Крім того, закривши стаціонар, ми позбавимо людей можливості отримувати медичну допомогу після 15-ої години і до ранку. Машин «Швидкої допомоги» у селах немає, у Кобеляки їх ніхто не повезе. Люди залишаться безпомічними».
Натомість головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Іван Супруненко відзначив: «Так, якістю надання медичних послуг незадоволені нині всі. І люди, і самі медики. Але чому ми зациклюємося на ліжках в стаціонарі? Усім же зрозуміло, що ліжка самостійно не лікують. Допомагають хворим медики і ліки. А тепер давайте проаналізуємо, як витрачаються кошти, виділені на охорону здоров’я. Аналіз показує, що вони, в основному, йдуть на оплату енергоносіїв та зарплату. Але не на лікування».
Голова РДА Анатолій Таранушич підкреслив: «Ми не закриваємо жодної лікарні. І реорганізація, на моє переконання, лише покращить якість медичного обслуговування».
У кінці-кінців депутати проголосували за реорганізацію медзакладів. «Проти» голосували лише «фронтовики» і деякі «бютівці». Відтепер Чорбівська амбулаторія стала ФАПом, а Дашківська та Іванівська дільничні лікарні — амбулаторіями сімейної медицини.
Машин «Швидкої допомоги» у цих закладах немає. Хворих до Кобеляк чи інших міст можуть доставити лише «Опелі», закуплені ще Урядом Юлії Тимошенко. Але ці машини не призначені для транспортування лежачих. Із районного бюджету у 2011 році передбачається виділення коштів для придбання однієї «Швидкої». На інші, можливо, виділять гроші із бюджету України.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2011, 13:20 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації