Вхід | Реєстрація

У Зінькові проводиться масове відключення боржників від газопостачання

У зв’язку з погіршенням платіжної дисципліни споживачів ВАТ "Полтавагаз" усе частіше змушений вдаватися до такого непопулярного заходу, як відключення боржників від газопостачання.
Тільки цього року у районному центрі без газу залишилися понад 10 приватних осель.
При цьому інколи доводиться боротися з "хитрунами", які впродовж тривалого часу опалювали свою оселю фактично вкраденим газом.

Хто є найбільшими боржниками?

Як не дивно, найсумлінніші платники – пенсіонери. А найбільші боржники – це громадяни з доволі непоганим статком. Звісно, їм опалення природним газом обходиться значно дорожче.
Сьогодні утримання газових мереж у безаварійному стані обходиться в кілька разів дорожче, ніж, наприклад, два роки тому.
Відрахування від абонентської плати – одне з небагатьох джерел функціонування  газопостачальної організації . Затрати на транспортування палива, поточне обслуговування обладнання, його ремонт і заміну. При цьому, що підвищення ціни на газ поки що ніяк не впливає на збільшення тарифів за його транспортування. А більшість газорозподільних пунктів та підвідних газопроводів у області служать уже не один десяток років. І вони потребують повсякденного догляду, аби не сталася аварійна ситуація.
Наскільки вразливими можуть бути системи газопостачання, показали кілька аварій, що сталися в Україні останнім часом, зокрема – трагедія у Дніпропетровську. Особливо, якщо не проводяться своєчасна профілактика та ремонт обладнання.

До речі
Сьогодні український споживач платить за газ у середньому 339 гривень за тисячу кубічних метрів (близько
45 євро), що в 11 разів менше, ніж у середньому по Євросоюзу.
Для порівняння: за даними організації "Євростат" мешканці країн Євросоюзу за тисячу кубічних метрів спожитого газу сплачують 498,5 євро (3721,8 грн за офіційним курсом Нацбанку України). Громадяни країн колишнього соцтабору, зокрема Польщі й Чехії, платять відповідно по 377,7 та 336,6 євро за тисячу кубометрів.
Своєчасна оплата спожитого газу – запорука його безперебійного постачання і безаварійності роботи газових мереж. Зростання ж боргів неминуче призведе до відключення від системи газопостачання та пониження тиску в газових мережах і техногенних катастроф, на ліквідацію яких знадобиться набагато більше коштів, ніж вартість спожитого населенням газу.
Тому  не залишається іншого виходу, ніж відключення злісних боржників від газопостачання.

Автор: www.zinkiv.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2011, 17:40 | Зіньків | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації