Вхід | Реєстрація

Кращі українські спортсмени з панкратіону зібралися сьогодні в міліцейському главку

Кращі українські спортсмени з панкратіону зібралися сьогодні в міліцейському главку
Вкотре новенький спорткомплекс ГУМВС України в Полтавській області зустрічає іменитих спортсменів. Нещодавно у надсучасному спортивному залі проводилися змагання з вільної боротьби, тайського боксу, а от сьогодні на татамі зустрінуться кращі з кращих з панкратіону, адже 4 і 5 грудня у Полтаві проходить Чемпіонат України з панкратіону.
Для довідки: Панкратіо́н — відроджений давній олімпійський вид єдиноборства. Слово «панкратіон» (грец. pan «усе»; грец. kratos «сила, міць») походить від назви бойового мистецтва, уперше включеного до програми Олімпійських ігор Давньої Греції в 648 році до нашої ери. Панкратіон, що є синтезом боротьби і кулачного бою, має давні історичні корені. З єдиноборств у програму античних олімпійських ігор входили боротьба, кулачний бій, а починаючи з Олімпіади 648 до н.е. і панкратіон.
Панкратіон, мабуть, найбільш оригінальне і найбільш важке змагання давніх олімпійських ігор. Сутність цього виду спорту полягала в проведенні двобою двох неозброєних атлетів із застосуванням прийомів боротьби, ударів руками і ногами, больових захоплень, удушень. Борці не використовували ніякого захисного спорядження. У цьому змаганні греки бачили відмінний засіб підготовки юнаків до рукопашного бою під час воєн. Переможці в панкратіоні ставали національними героями. Кращі дівчата Греції удостоювалися честі увінчати переможця Олімпійських ігор лавровим вінком.
На урочистому відкритті були присутні поважні гості – начальник ГУМВС України в Полтавській області Михайло Цимбалюк, начальник управління з питань фізичної культури і спорту Полтавської облдержадміністрації Віктор Пожичевський, Президент Національної Федерації Панкратіону Олександр Мандрик. У зверненні до присутніх Михайло Цимбалюк наголосив на тому, що це дуже велика честь для міліції Полтавщини приймати учасників змагань.
«Нам приємно, що саме на базі нашого обласного управління міліції проводяться змагання такого рівня, - підкреслив Михайло Михайлович, - але найголовнішим є те, що наші працівники міліції не залишаються осторонь панкратіону і беруть безпосередню участь у ньому. Я хотів би побажати усім учасникам здоров’я та успіху.»
Віктор Пожичевський у свою чергу подякував Михайлу Михайловичу за гостинність та можливість проводити всеукраїнські змагання саме у спорткомплексі ГУМВС.
Далі до присутніх звернувся Президент Національної Федерації Панкратіону Олександр Мандрик. Розпочав промову Олександр Мандрик зі слів вдячності керівництву ГУМВС, а також вручення Михайлові Цимбалюку почесної та міжнародної спеціальної відзнаки панкратіону за вагомий внесок у розвиток та популяризацію панкратіону в Україні.
Загалом же у змаганнях беруть участь 13 команд з різних областей України. У кожній команді по 10 спортсменів. Приміром, Полтавщину на змаганнях представляють 5 працівників міліції та 5 членів громадських формувань, які щодня допомагають правоохоронцям забезпечувати громадський порядок. Усього ж на татамі змагатимуться 150 чоловік. До речі, на теренах Полтавщини змагання такого рівня проходять уже вдруге, перший раз у 2005 році. Саме тоді чемпіонами України з панкратіону у загальнокомандному заліку стала збірна Полтавської області. Полтавську обласну федерацію з панкратіону очолює начальник Кобеляцького РВ міліції, майстер спорту та суддя національної категорії Анатолій Гриценко.
Олександр Мандрик наголосив, що та команда, яка переможе у цьому році, буде представляти Україну на Чемпіонаті світу у Пекіні уже наступного року.

Автор: Яна Холодна ст. інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації