Вхід | Реєстрація

За полив городів доведеться заплатити 3000 гривень

За полив городів доведеться заплатити 3000 гривень
З 1 червня 2011 року набуває чинності рішення міськради щодо введення жорстких заходів по запобіганню нераціонального використання питної води.
Кінець весни і два місяці літа в Кобеляках традиційно пов’язані із проблемами по забезпеченню жителів райцентру питною водою. Точніше, вода зникає із квартир та будинків кобелячан у період, коли настає спека і припиняються дощі. На думку керівників міста, головною причиною виникнення цієї проблеми є полив городів. І виконком міськради разом із «Водоканалом» з першого дня літа починають жорстку боротьбу із «поливальниками».
«Так проблеми з водою, точніше з її відсутністю в кранах, є у жителів вулиць Рози Люксембург, Батиря, Огія, — починає перераховувати директор «Водоканалу» Іван Дяченко. — Та що там говорити про «верх» міста, коли й у мене вдома, у провулку Матросова, після 17-ї і до півночі води немає». За словами Івана Івановича, вже близько двох тижнів чимало кобелячан мають змогу отримувати воду лише в період із 24-ї до 5-ї години ранку. «У мене особисто немає сумнівів, що це пов’язано виключно із поливом, — констатує Дяченко. Он вчора, у неділю (22 травня — редакція) пройшов невеличкий дощик і миттєво з’явилась вода, бо поливати перестали».
Іван Дяченко повідомив, що з 1 червня «Водоканал» переходить на двозмінний режим роботи. Друга зміна починається о 14-ій годині й закінчується о 22-ій. У цей час працівники «Водоканалу», від директора і до слюсаря та контролера, будуть займатися виключно виявлення порушників «Правил використання питної води». Тобто тих, хто поливає городи. «Куди йти, де шукати порушників — мої підлеглі дізнаватимуться в останній момент, щоб не встигли нікого попередити», — наголосив Дяченко.
Назвав він і документи, згідно з якими комунальники накладатимуть фінансові санкції. Це — крім розпорядження міськради ще й наказ № 190, виданий у 2008 році Міністерством з питань житлово-комунального господарства України. «У наказі міністерства у пункті 3.3. все написано, бажаючі можуть знайти документ в Інтернеті», — аргументує директор «Водоканалу». І додає: «Можу сказати, що порушник, який поливає город найтоншою китайського шлангочкою, буде змушений заплатити 3 тисячі гривень. І це не ми придумали, розрахунок проводиться згідно наказу Міністерства».
До речі, згідно із Правилами користування питною водою можна поливати кущі, дерева, декоративні квіти і тротуар біля оселі. А ось слова «городи» у цьому переліку дійсно немає.
Крім каральних заходів «водоканалівці» придбали новий насос російського виробництва для запуску артсвердловини у парку Перемоги. Насоси на двох сусідніх свердловинах працюють безперервно. Але вони не здатні заповнити водогін.

Актуальне рішення
Відповідно до положень законів України «Про питну воду та питне водопостачанння», «Про житлово-комунальні послуги», Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 р. № 190, керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Кобеляцької міської ради вирішив:
1. Визнати факт використання питної води із комунальної водопровідної мережі в місті Кобеляки для поливу городів як нераціональне використання питної води.
2. Заборонити використання питної води із комунальної водопровідної мережі в місті Кобеляки для поливу городів.
З. Встановити, що за порушення заборони використання питної води із комунальної водопровідної мережі в місті Кобеляки для поливу городів споживачу може бути припинено надання комунальних послуг з централізованого постачання холодної води.
При виявленні факту використання питної води із комунальної водопровідної мережі в місті Кобеляки для поливу городів споживач сплачує витрату води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу.
4.Це рішення набирає чинності з 01 червня 2011 року.
Олександр Ісип, кобеляцький міський голова


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2011, 14:39 | Кобеляки | Суспільство


1. Сантехнік / 26 травня 2011, 23:17
Тут мова не йде про совковий чи несовковий підхід, а про те, що через полив городів одними людьми в інших просто-напросто немає води напитися. І споживання води по лічильнику тут немає ніякого значення. Головне - раціональне використання води, і щоб її всім вистачало. Коли я (біля пожчастини) не можу ввечері покупатися, а вранці почистити зуби, то мене не колише проблема неполитої розсади на Солонцях чи Ковжежі.
2. Сантехнік / 27 травня 2011, 10:48
9. Петлюра пише:
«Повторюсь, якщо вже \"Водоканал\" визнав свою імпотенцію, то обмежити поливальників можна було б у менш варварський спосіб. »

Про імпотенцію - грубувато... Краще за своїм здоров"я слідкуйте. А який спосіб менш варварський?
3. Гість / 2 червня 2011, 16:30
А в управлінні юстиції цей документ не реєстрували? Якщо ні, то рішення не чинне.
4. CЧ / 4 червня 2011, 09:10
А чому не створювати нові свердловини? Невже не достатньо в Кобеляках артезіанської води? А якщо недостатньо на одному горизонті, можна бурити глибше. Безпідставним обмеженням користування керівництво водоканалу проблему не вирішить, а лише поглибить її.
Цікаво, а як в таких ситуаціях працюють автомийки та інші промислові користувачі води?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації