Вхід | Реєстрація

Заворскло з водою… і без води

Тільки-но в оселях кількох десятків кобелячан, котрі живуть в мікрорайоні Заворскло, з’явилась довгоочікувана вода із нового водогону, як вийшов з ладу насос, який подає рідину.
Про перипетії введення в експлуатацію багатостраждального водогону в міському мікрорайоні Заворскло ми вже неодноразово повідомляли. Як відомо, цей об’єкт урочисто і з великою помпезністю відкрили восени 2010 року. Якраз перед виборами до місцевих рад. Була сходка жителів, багато «начальства», вітання, промови, випивання «свіженької» водички, репортажі і фото. А потім вода зникла. Точніше, вона так і не з’явилася в оселях заворсклян. Нарешті, на початку травня 2011 року «водоканалівці» провели пробний пуск води. Але в людських будинках вона знову не з’явилася. Із цього приводу заворскляни дуже обурювалися, обіцяли писати скарги в прокуратуру, Кабін і Адміністрацію Президента.
Врешті-решт на черговій зустрічі кобелячан із директором «Водоканалу» Іваном Дяченком було прийняте компромісне рішення. Заворскляни пообіцяли докласти максимум зусиль для виготовлення проектів вводу води в їх будинки. І одночасно скласти списки земляків, котрі в будинки вводи не робитимуть. «Водоканалівці» у свою чергу взялися опломбувати водовідводи до тих заворсклян, котрі не збираються виготовляти проекти.
Станом на кінець травня практично половина всіх потенційних споживачів води на Заворсклі або виготовили всі необхідні документи, або віддали їх проектантам. Згідно із домовленістю, після цього «Водоканал» мав розпочати подачу води. І, за словами директора підприємства Іван Дяченка, зробив це. Вікопомна для заворсклян подія сталася у четвер, 19 травня. А вже наступного дня вода знову зникла. Цього разу причиною стала банальна поломка насоса. Поскільки грошей на придбання обладнання у «Водоканалу» нині немає, то кобеляцькі комунальники поїхали позичати його до колег у Галещину. У понеділок насос привезли. І вода у заворсклян знову з’явилась. Можливо, цього разу вже надовго.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2011, 15:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації