Вхід | Реєстрація

Делегація із Китаю запросила полтавців до себе подивитися на новітні технології

Делегація із Китаю запросила полтавців до себе подивитися на новітні технології
Сьогодні, 24 травня, представники обласної влади зустрічалися із посадовцями із провінції Ляонін Китайської Народної Республіки. Основним питання було налагодження регіональної співпраці та подальша реалізація спільних проектів.
– Ми продовжуємо державну співпрацю із Китайською Республікою на регіональному рівні, – сказала Олена Адамович, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації. – Сьогодні здійснили інформаційний обмін стосовно співпраці та можливих проектів. Ми дуже зацікавлені у інвестуванні та залученні технологій та обладнання, яке можуть дати наші партнери. Зараз готуються документи про підписання меморандуму про співпрацю між провінцією Ляонін та Полтавщиною.
До складу китайської делегації увійшли представники влади провінції Ляонін та міста Ляоян, директори корпорацій та державних підприємств. Практично всі проекти були актуальними для Полтавської області – серед них по будівництву мостів, доріг та житлових будинків, сонячних та вітрових електростанцій, досвід у вигодівлі тварин та вирощуванні рослин, автобудівництво та хімічна промисловость.
– Після спілкування із київською владою, ми прибули до Полтави, бо цей регіон для нас дуже цікавий, – розповів Ning Guoguang, начальник відділу розвитку Комітету по розвитку і реформ провінції Ляонін КНР, голова китайської делегації. – Ми готові співпрацювати інформаційно, інвеститаційно, давати кредити та реалізовувати спільні проекти у різних сферах економіки. Ми запрошуємо до себе в гості вашу делегацію, щоб ви побачили наш розвиток і наші технології. Адже наша провінція одна із найрозвинутіших. Сьогодні у делегацію входять найбільші підприємці регіону, які є лідерами у будівництві, хімічній промисловості та енергетиці не лише регіону, а й Азії. Не всі проекти, що подали полтавці, нас зацікавлять, але це лише перші кроки для співпраці. Ми серйозно націлені співпрацювати, у нас навіть в штаті є людина, яка розуміє російську мову. Тому все залежить від вашого рівня готовності із нами працювати.
Після того як один із представників озвучив цифру у 10 мільярдів доларів, які готова інвестувати його корпорація у спільні проекти, всі присутні відчутно пожвавили розмову. Сьогодні ж китайська делегація вирушила до Кременчука, де  розглянуть ті проекти, які підходять для подальшої реалізації. Серед них – будівництво мосту через Дніпро та оновлення обладнання на Кременчуцькому нафтопереробному заводі.

Автор: Денис Скриль, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2011, 16:43 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації